Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

Nakon provedene vježbe pripadnicima ostalih nacija prezentirano je naše temeljno oružje SVLR Vulkan te osobna oprema i naoružanje

 
Storm
 

 

PRESS

 

 

 

Storm

 

Vježba je provedena u cilju provjere spremnosti bitnice samohodnih višecjevnih lansera raketa (SVLR), temeljne sastavnice 5. hrvatskog kontingenta.

 

Taktička vježba s bojevim gađanjem “Storm”, na kojoj su uz pripadnike 5. hrvatskog kontingenta sudjelovale i američke snage iz sastava Borbene grupe NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti, a koja se provodila na vježbalištu Gaudynek u Poljskoj završila je 11. veljače 2020. godine.

...

Cilj vježbe bio je provjera spremnosti bitnice samohodnih višecjevnih lansera raketa (SVLR), temeljne sastavnice 5. HRVCON-a, u taktičkim radnjama i postupcima iz popisa zadaća važnih za izvršenje misije, a u cilju izvršenja temeljne zadaće pružanja paljbene potpore manevarskim snagama.

 

Storm

 

Kroz usklađivanje i koordinaciju svih radnji i postupaka bitnice SVLR-a te pridodanih elemenata iz američke sastavnice, uključujući satnijski tim za vatrenu potporu i radarska desetina te uz koordinaciju američkih časnika na zapovjednom mjestu bitnice, sve su zadaće uspješno izvršene što je još jedan korak u podizanju razine interoperabilnosti na razini Borbene grupe.

Usprkos otežanim vremenskim uvjetima tijekom dnevnih i noćnih aktivnosti svi pripadnici 5. HRVCON-a pokazali su visoku razinu motiviranosti i zalaganja.

Nakon provedene vježbe pripadnicima ostalih nacija prezentirano je naše temeljno oružje SVLR Vulkan te osobna oprema i naoružanje.

Hrvatski vojnici, zajedno s pripadnicima oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije, dio su Borbene grupe pod vodstvom Sjedinjenih Američkih država, koja je pridodana 15. mehaniziranoj brigadi Republike Poljske. Osnovna je zadaća Borbene grupe – Poljska zajedničko uvježbavanje i povećanje interoperabilnosti među saveznicama koje sudjeluju u ovoj NATO-ovoj aktivnosti.

 

Storm

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 378 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com