Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Imovinske kartice

"Nisam zakonski obvezan objaviti popis imovine, ali to činim kako bi pružio primjer svima koji žele transparentno služiti narodu"

 
Miroslav Škoro
 

 

PRESS

 

 

Predsjednik Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro objavio je u petak na internetskoj stranici Domovinskoga pokreta popis svoje imovine.

 

Nije navodio njezinu vrijednost uz napomenu da imovina nije na prodaju, te da je određivanje njezine vrijednosti posao za procjenitelja.

...

Škoro je u objavi naveo i da je od danas, 20. ožujka, direktor "MB kvadrata" - tvrtke u kojoj je suvlasnik, dopustio besplatno parkiranje na sva 44 parkirališna mjesta u Zajčevoj ulici u Zagrebu.

- Tako će, zbog krize izazvane koronavirusom, rampa parkinga ostati podignuta do daljnjega, dodao je.

 

Škoro: Nisam zakonski obvezan objaviti popis imovine

Naveo je da iako kao poduzetnik, umjetnik i osnivač političkoga pokreta, nije zakonski, ni na bilo koji drugi način obvezan objaviti popis imovine, te da to čini kako bi pružio primjer svima koji žele transparentno služiti narodu.


Dodao je i da je prodao vlasnički udio od pet posto u tvrtki "Omega software" kako bi više od 100 zaposlenih, uglavnom inženjera, moglo normalno funkcionirati na tržištu.

Kada je pak riječ o investicijskim fondovima, napomenuo je da vrijednost udjela u investicijskim fondovima ovisi o tržištu te da će navesti i te podatke kada to bude obvezan učiniti.

Svoju imovinsku karticu Škoro je razvrstao u 21 točku, od kojih se dvije odnose na kuće: jednu u zagrebačkim Gračanima površine s garažom od gotovo 400 četvornih metara i dvorištem od 698 četvornih metara koja je u vlasništvu njegove supruge Kim Ann Škoro od 2002., te drugu kuću u Tribunju površine od 455 četvornih metara s dvorištem od 1058 četvornih metara u kojoj ima polovicu vlasničkog udjela i to od 2017.

Također, vlasnik je zemljišta u Donjoj Drenovi od više od 10 000 četvornih metara, gdje ima i pola vlasničkog udjela u zemljištu od gotovo 2 000 četvornih metara. Vlasništvo nad tim zemljištima stekao je 2010. godine.

U Mitrovcu je Škoro pak vlasnik vinograda površine 16 195 četvornih metara, livade od 7 791 četvornoga metra i šume od 2 719 četvornih metara.

Njegova supruga vlasnica je triju oranica u zagrebačkom Resniku ukupne površine od 1 795 četvornih metara, a ima i pola vlasničkog udjela u zemljištu u Zajčevoj ulici u Zagrebu površine od 1 251 četvornoga metra, a vlasnica oranica i zemljišta je od 2019. godine.

 


Vlasnik je dionica i dva grobna mjesta

Supružnici Škoro imaju svaki od po 276 dionica Hrvatskoga telekoma (HT) koji su stekli 2007, a Miroslav Škoro vlasnik je i dvaju grobnih mjesta: u Višnjevcu i na Mirogoju.


Sa suprugom Kim Ann suvlasnik je tvrtke "Campus d.o.o." od 2002., a polovicu vlasničkih udjela ima u tvrtki "MB Kvadrat d.o.o." od 2006. Spomenute tri tvrtke su u Zagrebu, a vlasnik je i četvrtine udjela u tvrtki "Monperin d.d." iz Bala , također od 2006.

Škorina supruga zaposlena je i njezina su godišnja primanja 110 540 kuna - od kojih 60 000 kuna od najamnina, a 50 540 iznosi njezina godišnja netto plaća.

Škorini brutto honorari, naveo je, iznose pak oko 700.000 kuna godišnje, a napomenuo je i kako sam uplaćuje doprinose.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 229 gostiju i nema članova online

A- A A+
Komunikacija Milanović - Plenković je za Vas:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com