Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Za isti termin kada se održava misa, SABNOR je na Marijin Dvoru najavio protestno okupljanje i komemorativnu šetnju u znak sjećanja za sve žrtve ubijene od 1941. do 1945. u Sarajevu

 
Misa za Bleiburg
 

 

Novosti iz svijeta

 

Veći broj policijskih vozila, policajaca i specijalaca prisutan je danas u blizini sarajevske katedrale, piše Faktor.

 

Za 12:15 sati u katedrali je najavljeno održavanje mise za žrtve Bleiburga, uprkos brojnim osudama.

...

Iz policije su ranije najavili da će od devet sati pa sve do završetka mise uže područje oko katedrale biti blokirano za pješake i vozila, te se oni upućuju na alternativne pravce. Misi u katedrali, prema ranijim najavama, prisustvovat će 20 vjernika, ne računajući svećenike, piše Faktor.

Za isti termin kada se održava misa, SABNOR je na Marijin Dvoru najavio protestno okupljanje i komemorativnu šetnju u znak sjećanja za sve žrtve ubijene od 1941. do 1945. u Sarajevu.

Iz MUP-a su ranije skrenuli pažnju svima koji budu prisustvovali ovom skupu, da su u obavezi pridržavati se važećih naredbi donesenih u vezi sa aktualnom pandemijom, uz napomenu da nije dozvoljeno zadržavanje većeg broja osoba na određenom mjestu jer bi se to smatralo javnim skupom, što je trenutnom naredbom Federalnog štaba civilne zaštite zabranjeno.

''Uvažavajući sve navedeno, pozivamo sve građane i posjetitelje Kantona Sarajevo da se suzdrže od ispoljavanja bilo kakvih protiupravnihh ponašanja, odnosno, iskazivanja svog eventualnog nezadovoljstva bilo čime na neprimjeren i protuzakonit način, zbog čega bi policijski službenici Uprave policije bili u obavezi primjeniti zakonska ovlaštenja i sankcionirati takva nedozvoljena ponašanja'', priopćio je MUP KS.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: faktor.ba

 

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 434 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com