Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
OSRH

"Solidarnost, koordinirane aktivnosti i zajednički pristup danas su važniji nego ikada"

 
Robert Hranj
 

 

PRESS

 

 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj sudjelovao je na videokonferenciji Vojnog odbora Europske unije koja se održala u srijedu, 13. svibnja 2020. godine.

 

Sastanak u formatu načelnika Glavnih stožera država članica Europske unije vodio je predsjednik Vojnog odbora EU general Claudio Graziano, dok se kao glavni govornik sudionicima konferencije obratio visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Europske komisije Josep Borrell.

...

U okviru Vojnog osoblja Europske unije uspostavljena je privremena radna skupina kako bi se olakšala razmjena informacija i naučenih lekcija oružanih snaga u doprinosu suočavanja s pandemijom koronavirusa.

 

Hranj: Solidarnost, koordinirane aktivnosti i zajednički pristup danas su važniji nego ikada

U svom obraćanju admiral Hranj izrazio je potporu uspostavljenoj radnoj skupini i naporima koji su uloženi u upravljanje krizom poštujući naše temeljne zadaće i misije te je naglasio važnost radne skupine i potrebe za dostizanjem njene pune operativne sposobnosti.

“U posljednja dva mjeseca Republika Hrvatska suočila se s dva izazova: pandemija koronavirusa i snažan potres koji je pogodio glavni grad Zagreb te prouzročio velike štete. Hrvatska vojska tada je pokazala kako je sposobna pružiti pomoć u svim situacijama” upoznao je admiral Hranj sudionike konferencije.

“Solidarnost, koordinirane aktivnosti i zajednički pristup danas su važniji nego ikada, a ovakvi neočekivani događaji pokazuju nam važnost promišljanja budućih djelovanja” zaključio je admiral Hranj.

Sljedeći sastanak Vojnog odbora Europske unije planiran je za srpanj. Ukoliko situacija uzrokovana korona virusom to dozvoli, načelnici Glavnih stožera država članica EU trebali bi se sastati u Bruxellesu.

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 555 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com