Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

UCM

Pripadnici 2. HRVCON-a u Poljskoj na bojnom gađanju
"VATRA I UDAR"
 
HRVCON
 
 

PRESS

 

 

 

Pripadnici bitnice samohodnih višecjevnih lansera raketa (SVLR) koja se nalazi u sastavu 2. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj uspješno su proveli prvo topničko bojno gađanje iz samohodnih višecjevnih lansera raketa 122 mm "VULKAN" na vojnom poligonu "Bemowo Piskie".

 

Gađanju su, u sklopu jednodnevnog posjeta hrvatskom kontingentu u Republici Poljskoj, nazočili predstavnici hrvatskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Miroslav Tuđman, Miro Kovač i Maroje Katalinić u pratnji hrvatskog vojnog izaslanika u Republici Poljskoj i baltičkim zemljama, brigadira Jugoslava Jozića.

...

Gađanje su pratili i zapovjednici drugih postrojbi u sastavu Borbene grupe u Republici Poljskoj, na čelu sa njezinim zapovjednikom pukovnikom Adamom Lackeyem. Pored atraktivnosti ovakve vrste bojnog gađanja, partneri su se uvjerili u učinkovitost vatrene potpore manevarskim postrojbama što je primarna zadaća 2. HRVCON-a.

Zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji, pripremi i obuci pripadnika paljbenog voda i primjeni svih sigurnosnih mjera, pripadnici 2. HRVCON-a dobili su pohvale zapovjednika borbene grupe.

Zapovjednik 2. HRVCON-a satnik Dario Bilješković kazao je:

"Gađanje koje smo proveli danas u potpunosti je ispunilo očekivanja te je pokazalo spremnost i uvježbanost postrojbe za nadolazeću vježbu "Puma". Izuzetno sam ponosan što smo Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježili topničkim bojnim gađanjem u prisutnosti našeg saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, zapovjednika borbene grupe kao i svih ostalih predstavnika zemalja sudionica ove aktivnosti".

 

Tijekom posjeta, zapovjednik 2. HRVCON-a, prisutne je upoznao sa zadaćama i aktivnostima u Republici Poljskoj, a imali su priliku obići i smještajne kapacitete i radionicu na vojnom poligonu "Bemowo Piskie".

 

HRVCONHRVCON

 
 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. Drugi HRVCON; Spc. H. Delany III/22. Mobile Public Affairs

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 129 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com