Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

"Hrvatska vojska još se jednom pokazala kao ravnopravan partner Saveznicama te predstavila hrvatsku odoru, opremu i naoružanje, kao i naše glavno oružje SVLR 'Vulkan' 122 mm"

 
HRVCON
 

 

PRESS

 

 

HRVCON

 

Pripadnici 4. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (NATO eFP BG – POL) predvođeni zapovjednikom bojnikom Predragom Srđenovićem, sudjelovali su u petak, 12. srpnja 2019. na obilježavanju 25. obljetnice 15. mehanizirane brigade Giżycko, u čijem se sastavu nalazi Borbena grupa – Poljska.

 

Uz zapovjednika, na obilježavanju je sudjelovao ešalon s dvadeset pripadnika koji je vodio zapovjednik 1. voda 4. HRVCON-a satnik Ivica Mesić, jedan SVLR Vulkan 122 mm s posadom i dva pripadnika kontingenta koja su predstavila osobno naoružanje pripadnika Hrvatske vojske.

...

Po završetku svečanosti bojnik Srđenović naglasio je: “Iznimna mi je čast što sam kao zapovjednik 4. HRVCON-a prisustvovao na obilježavanju obljetnice brigade Giżycko koja je počela 5. srpnja, a završava 13. srpnja.

Na ovoj svečanosti prikazane su zavidne sposobnosti 15. mehanizirane brigade, a Hrvatska vojska još se jednom pokazala kao ravnopravan partner Saveznicama te predstavila hrvatsku odoru, opremu i naoružanje, kao i naše glavno oružje SVLR “Vulkan” 122 mm.”

Aktivnost ojačane prednje prisutnosti NATO saveza na svojim istočnim granicama usmjerena je na podizanje sigurnosti građana na tom području, čime Savez pokazuje sposobnost i spremnost za obranu integriteta i suvereniteta svih članica.

Hrvatski vojnici, zajedno s pripadnicima oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije, dio su Borbene grupe pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država, koja je pridodana 15. mehaniziranoj brigadi Giżycko, Republike Poljske.

Osnovna zadaća Borbene grupe – Poljska je zajedničko uvježbavanje i povećanje interoperabilnosti među saveznicama koje sudjeluju u navedenoj NATO aktivnosti.

 

HRVCON

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 493 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr