Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 

 

samostalna psunjska satnija

Na Psunju je u nedjelju obilježena 25. obljetnica utemeljenja Samostalne psunjske satnije te su položeni vijenci i odana počast poginulim hrvatskim braniteljima, koji su uz znatne žrtve, unatoč svakodnevnim granatiranjima i napadima srpskog agresora, obranili odašiljač na Psunju, tu važnu kotu za odašiljanje radijskog i televizijskog programa i za povezivanje prema istoku Hrvatske tijekom Domovinskog rata, priopćeno je iz tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. Zagreb.

Samostalna psunjska satnija je tehničarima Odašiljača i veza omogućila da se tijekom Domovinskog rata održi u radu sustav odašiljača i veza, i da se cijelo vrijeme odašilju radijski i televizijski programi Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Također je spriječena informativna blokada koju je agresor pokušao nametnuti okupacijom i razaranjima odašiljačkih postaja diljem Hrvatske, a Hrvatska je ostvarila pobjedu i u medijskom ratu, u koju su Odašiljači i veze ugradili dio sebe, uz iznimno zalaganje, nesebičnost i odricanje svih naših zaposlenika, istaknuto je tom prigodom Mate Botica, član Uprave Odašiljača i veza.
Botica je ujedno zahvalio „Odboru za obilježavanje obljetnice“ na organizaciji ovog događaja te istaknuo da se s velikim poštovanjem mora čuvati sjećanje na hrvatske branitelje koji su izborili slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

“Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u obrani odašiljača Psunj, na području jugozapadne Slavonije, a osobito hrvatskim braniteljima pripadnicima Samostalne psunjske satnije, koji su obranili odašiljač od srpskog agresora, kao i tadašnjim tehničarima na odašiljaču Psunj”, dodao je.

Odašiljači i veze d.o.o. Zagreb više od 80 godina djeluju na području radiokomunikacija i telekomunikacija, pružajući cjelovite usluge odašiljanja radijskih i televizijskih signala, prijenosa slike, zvuka i podataka, davanja u zakup elektroničke komunikacijske infrastrukture, a u novije vrijeme i multimedijske usluge. Ta tvrtka s više od 80 godina iskustva u radijskom emitiranju te više od 50 godina iskustva u emitiranju televizijskih programa, pružaju usluge odašiljanja nacionalnih televizijskih i radijskih kao i većine regionalnih te lokalnih televizijskih i radijskih programa u Republici Hrvatskoj.

Foto: Narod.hr

Autor: Narod.hr

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 132 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com