Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

"Prisutnost borbene grupe eFP također je dokaz da NATO čini sve što može kako bi spriječio da se napadi na litvansku demokraciju i neovisnost ne ponove"

 
HRVCON
 

 

PRESS

 

 

 

HRVCON

 

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP BG LTU–DEU) u Republici Litvi sudjelovali su 11. siječnja 2020. godine na 29. komemoracijskoj utrci “Bloody Sunday” u Vilniusu, u čast sjećanja i odavanja poštovanja na četrnaest civila koji su poginuli prilikom obrane televizijskog tornja i radio sjedišta u Vilniusu te na više od 700 ozlijeđenih, uslijed intervencije sovjetskih oružanih snaga koja se dogodila 13. siječnja 1991. godine u pokušaju onemogućavanja Litvanske neovisnosti.

 


Zajedno s hrvatskim pripadnicima, u utrci su sudjelovali i pripadnici litavskih oružanih snaga, kao i svi predstavnici zemalja multinacionalne borbene grupe koji su trenutno razmješteni u Republici Litvi (Saveze Republike Njemačke, Kraljevine Nizozemske, Kraljevine Norveške, Kraljevine Belgije i Republike Češke) te pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država.


Zapovjednik multinacionalne borbene grupe eFP pukovnik Rouven Habel istaknuo je kako je sudjelovanje borbene grupe eFP u utrci “pitanje časti” poručivši: “Zaista je privilegija biti pozvan i sudjelovati u utrci, a prisutnost borbene grupe eFP također je dokaz da NATO čini sve što može kako bi spriječio da se napadi na litvansku demokraciju i neovisnost ne ponove”.

 

HRVCON

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 195 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr