Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

"Prisutnost borbene grupe eFP također je dokaz da NATO čini sve što može kako bi spriječio da se napadi na litvansku demokraciju i neovisnost ne ponove"

 
HRVCON
 

 

PRESS

 

 

 

HRVCON

 

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP BG LTU–DEU) u Republici Litvi sudjelovali su 11. siječnja 2020. godine na 29. komemoracijskoj utrci “Bloody Sunday” u Vilniusu, u čast sjećanja i odavanja poštovanja na četrnaest civila koji su poginuli prilikom obrane televizijskog tornja i radio sjedišta u Vilniusu te na više od 700 ozlijeđenih, uslijed intervencije sovjetskih oružanih snaga koja se dogodila 13. siječnja 1991. godine u pokušaju onemogućavanja Litvanske neovisnosti.

 


Zajedno s hrvatskim pripadnicima, u utrci su sudjelovali i pripadnici litavskih oružanih snaga, kao i svi predstavnici zemalja multinacionalne borbene grupe koji su trenutno razmješteni u Republici Litvi (Saveze Republike Njemačke, Kraljevine Nizozemske, Kraljevine Norveške, Kraljevine Belgije i Republike Češke) te pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država.


Zapovjednik multinacionalne borbene grupe eFP pukovnik Rouven Habel istaknuo je kako je sudjelovanje borbene grupe eFP u utrci “pitanje časti” poručivši: “Zaista je privilegija biti pozvan i sudjelovati u utrci, a prisutnost borbene grupe eFP također je dokaz da NATO čini sve što može kako bi spriječio da se napadi na litvansku demokraciju i neovisnost ne ponove”.

 

HRVCON

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 512 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com