Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

"We are NATO, we are STRONG"
Varšava: svečano postrojavanje pripadnika 3. HRVCON-a
 
HRVCON
 
 

PRESS

 

 

 

HRVCON

 

Pripadnici 3. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence - eFP) sudjelovali su u nedjelju, 10. ožujka 2019. u vojarni 1. varšavske oklopne brigade "Tadeusza Kosciuszki" u Varšavi na središnjem događaju obilježavanja 20 godina članstva Republike Poljske u NATO savezu.

 

Na svečanosti su uz domaćine, predsjednika Vlade Republike Poljske Mateusza Morawieckog i ministra obrane Mariusza Blaszczaka, nazočili predsjednici vlada i ministri obrana zemalja Višegradske skupine – premijer R. Češke Andrej Babiš i ministar obrane Lubomir Metnar, premijer R. Slovačke Peter Pellegrini i ministar obrane Peter Gajdoš, mađarski premijer Viktor Orban i ministar obrane Tibor Benko. A Republiku Hrvatsku predstavljali su izvanredni veleposlanik RH u R. Poljskoj Tomislav Vidošević i vojni izaslanik brigadir Jugoslav Jozić.

...

Hrvatski vojnici 3. HRVCON-a eFPBG-USA zajedno s poljskim, američkim, britanskim i rumunjskim vojnicima iz sastava NATO Borbene grupe Poljska, sudjelovali su u postroju i taktičko–tehničkom zboru opreme i naoružanja. U drugom dijelu programa uzvanici su pratili združenu taktičku vježbu poljskih kopnenih i zračnih snaga. 

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Tim povodom u subotu, 9. ožujka 2019., u vojarnama širom Poljske održani su dani otvorenih vrata "NATO piknik" pod sloganom "We are NATO, we are STRONG". Pripadnici 3. hrvatskog kontingenta sudjelovali u na postrojavanju u 23. zrakoplovnoj bazi Mazowiecki u Minsku, gdje su se pozdravili s poljskim ministrom obrane Mariuszom Blaszczakim i glavnim zapovjednikom Oružanih snaga R. Poljske general-pukovnikom Jaroslawom Mikom.


Na sjeveroistoku Poljske pripadnici Oružanih snaga RH sudjeluju u mirnodopskim aktivnostima koje su definirane kao NATO aktivnosti za postizanje i održavanje spremnosti te potpora jačanju sigurnosti Saveza i njegovih članica. Aktivnosti su usmjerene prvenstveno na zajednička uvježbavanja kako bi se povećala interoperabilnosti među saveznicama. Borbena grupa – Poljska jedna je od četiri borbene grupe koje predstavljaju konkretnu implementaciju koncepta ojačane prednje prisutnosti NATO saveza, razmještene u zemljama članicama, na njegovim istočnim granicama – Republici Litvi, Republici Latviji, Republici Estoniji i Republici Poljskoj.

 

HRVCON

Foto: 1.  ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 311 gostiju i nema članova online

A- A A+
Komunikacija Milanović - Plenković je za Vas:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com