Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRZ

Vođa grupe satnik Darko Belančić kazao je kako su zadovoljni nastupom na jednom od najvećih aeromitinga u ovom dijelu Europe

 
Krila Oluje
 

 

PRESS

 

 

 

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje” vratila se u nedjelju, 8. rujna 2019. u matičnu bazu u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku nakon nastupa na međunarodnom zrakoplovnom mitingu „AirPower 2019“ u Zrakoplovnoj bazi Zeltweg gdje su prezentirali program 6. i 7. rujna 2019.

 

Vođa grupe satnik Darko Belančić kazao je kako su zadovoljni nastupom na jednom od najvećih aeromitinga u ovom dijelu Europe koji okupi više od 300 tisuća posjetitelja.

...

„Nažalost, zbog lošijeg vremena posjećenost je ove godine bila nešto manja. Međutim, unatoč lošem vremenu, okupilo se više posjetitelja no što je uobičajeno vidjeti na većini europskih manifestacija. Generalna proba je odrađena odmah na dan dolaska s punim programom jer su vremenski uvjeti bili odlični. Pred kraj tjedna došlo je do pogoršanja vremena što je u konačnici i rezultiralo otkazivanjem određenog broja nastupa, a i oni koji su uspjeli odraditi, morali su prilagođavati program. Za prvi nastup, „Krila Oluje“ su uspjela odraditi puni program, dok smo zadnjeg dana nastupa morali odraditi tzv. Rolling display, odnosno srednji program. Kritike su bile izrazito pozitivne i od posjetitelja te od pilota drugih akrobatskih grupa. Na završnoj ceremoniji svakoj grupi je dodijeljen dar zahvale uz čestitke i zahvale organizatora“, iznio je satnik Belančić.

Zajedno s „Krilima Oluje“ u Zeltwegu je i ovoga puta bio tim zrakoplovnih tehničara, a potporu u prijevozu do Zeltwega i nazad pružala je letačka posada helikoptera Mi-171 Sh iz sastava Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze HRZ-a.

“Krila Oluje” približavaju se jubilarnom dvjestotom nastupu od službenog predstavljanja 2005. na obljetnici VRO “Oluja”. Tako su do sada “Krila Oluje” zabilježila 199 nastupa, od kojih 143 u Republici Hrvatskoj i 56 u inozemstvu, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).

 

Krila Oluje

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 238 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com