Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
IT

Hrvatski Telekom i A1 operator spremni su za uvođenje 5G mreže

 
5G mreža
 

 

PRESS

 

 

 

Uvođenje 5G tehnologije očekuje se u Hrvatskoj potkraj godine, a velik dio posla odradit će naš tehnološki lider Ericsson Nikola Tesla. S vodećim operatorima razvijaju projekte modernizacije pristupne mreže.

 

Mnogo je izazova pred tvrtkom s 3200 zaposlenih koja prošlu godinu završava s dosad najvećim rastom prihoda od 14 posto.

...

Hrvatski Telekom i A1 operator spremni su za uvođenje 5G mreže koju je Ericsson razvio širom svijeta. U Hrvatskoj se samo čeka da regulator objavi frekvencije.

- Naši operatori imaju najmoderniju infrastrukturu na svijetu baziranu na ericssonovoj tehnologiji  mislim da taj postotak pokrivenosti  korisnika 5G mreže u Hrvatskoj može biti preko 70 posto, rekla je predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Iako zagrebačka tvrtka ima samo jedan posto udjela u prihodima globalne korporacije, na domaćem i izvoznom tržištu bilježe veliki rast.

- Najveći je rast na domaćem tržištu od 33 posto, rastemo na inozemnom tržištu od 11 posto dok na Ericssonovom tržištu rastemo 9 posto, kazao je financijski direktor Ericssona Nikole Tesle Damir Bušić.

I ne treba čuditi, jer sedam desetljeća Ericsson Nikola Tesla razvija tehnologije budućnosti, i to u tri razvojna centra, u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

- Mi u Ericksonu omogućavamo svojim 5G mrežama napredak pametnih tvornica i skladišta, rekla je menadžerica za digitalne usluge Barbara Pavelić Grbić.

Tu su i projekti pametnih gradova koje osmišljavaju njihovi stručnjaci. Ima ih oko 3200, a samo lani je zaposleno čak 270 novih informatičara i inženjera.

- Radi se na mnogim zanimljivim tehnologijama 5G, strojnog učenja i umjetne inteligencija i radeći na takvim projektima mogu doprinijeti razvoju hrvatskog društva, kazao je razvojni inženjer Luka Čulić Viskota.

- Zadovoljna sam plaćom. Dovoljna je da nisam razmišljala o odlasku u strane zemlje, kazala je razvojna inženjerka Andrea Petrović.

Prodorna tvrtka posvećena je i održivom poslovanju. Do kraja godine dovršit će veliku investiciju energetske obnove poslovnih zgrada.

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 374 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com