Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
ZDRAVLJE

Ministarstvo zdravstva

Reumatlon je nastao kao projekt Hrvatskog reumatološkog društva 2014. godine
Humanitarna utrka Reumatlon za dječji reuma kamp
Reumatlon
 

 

ZDRAVLJE

 

 

 

 

Na zagrebačkom Bundeku sutra (20. listopada) će se održati humanitarne utrka Reumatlon i Mini Reumatlon, kojima se želi ukazati na reumatske bolesti i važnost fizičke aktivnosti kao najboljeg načina njihove prevencije i liječenja, a ove godine prikupljat će se sredstava za pokretanje dječjeg reuma kampa.

Reumatske bolesti su jedan od najvećih javnozdravstvenih problema današnjice. Više od 100 milijuna ljudi u Europi onesposobljeno je za rad i uobičajene dnevne poslove zbog koštane boli, koja je najčešća posljedica tih bolesti.

...

Reumatlon je nastao kao projekt Hrvatskog reumatološkog društva 2014. godine, a od 2016. održava se i Mini Reumatlon, utrka malih pacijenata oboljelih od reumatskih bolesti.

Dosad su sudionici utrke bili pacijenti i medicinski profesionalci uključeni u liječenje reumatskih bolesti - liječnici, fizioterapeuti, medicinske sestre i drugi, a ove godine pozivaju sve zainteresirane građane da im se priključe.

Organizatori očekuju dolazak stotinjak djece oboljele od upalnih reumatskih bolesti iz cijele Hrvatske, a dosad je za utrke prijavljeno oko 500 sudionika.

Cilj događanja je organizacija dječjeg reuma kampa gdje bi se djecu koja boluju od reumatskih bolesti u sigurnoj sredini tijekom višednevnog boravka upoznalo s njihovom bolešću i dijagnostičkim i terapijskim mogućnostima, te im se pružile smjernice za kvalitetan život, u što pripada i fizička aktivnost.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

U sklopu ovogodišnjeg Reumatlona, koji započinje u 9 sati, održat će se tri utrke  - na 10 i 5 kilometara, a u podne će se trčati simbolični Reumatlon i Mini Reumatlon u kojem će sudjelovati djeca i odrasli oboljeli od reumatskih bolesti te svi koji ih podržavaju.


Uz stazu su predviđena i razna događanja poput radionica tai chija, nordijskog hodanja, fitnessa, konzultacije s liječnicima i zabavni program.

Organizator utrka je Hrvatsko reumatološko društvo, suorganizator udruga pacijenata Remisija, parteri su Hrvatska liga protiv reumatizma, Hrvatski nacionalni odbor Desetljeće kostiju i zglobova te Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a utrke se održavaju pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

 

 

Foto: 1. hrt.hr

zdravlje

 

 

 

 

 Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 


UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 427 gostiju i nema članova online

A- A A+
Ocijenite dosadašnji rad Nacionalnog stožera civilne zaštite
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com