Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

KULTURA
MOZAIK

Kustosi nacionalnog muzeja moderne umjetnosti omogućit će na Facebooku, Instagramu, a uskoro i na web stranici Moderne galerije, upoznavanje s umjetninama predstavnika hrvatske moderne umjetnosti

 
Moderna galerija
 

 

KULTURA: Mozaik

 

 

 

Moderna galerija u Zagrebu će svakog ponedjeljka, srijede i petka predstavljati online po jedno djelo iz svoje bogate zbirke kako bi i u aktualnim ograničenim uvjetima djelovanja ostala u kontaktu s posjetiteljima.

 

Kustosi tog nacionalnog muzeja moderne umjetnosti omogućit će na Facebooku, Instagramu, a uskoro i na web stranici Moderne galerije, upoznavanje s umjetninama predstavnika hrvatske moderne umjetnosti, uz stručne tekstove.

...

Za početak je odabrano ulje na platnu začetnika hrvatske moderne Vlahe Bukovca, "Gundulić zamišlja Osmana", koju je započeo slikati u Parizu, a završio u Zagrebu 1894. godine. Na slici je prikazan hrvatski barokni pisac Ivan Gundulić dok razmišlja o svojem povijesno-romantičnom epu Osman.

Kako ističe Dajana Vlaisavljević, muzejska savjetnica Moderne galerije, u popratnom tekstu,  lakoća slikanja vidljiva je ne samo u realističkom prikazu draperija i inkarnata nego i u detaljima bilja i stijenja u prvom planu, a citatnost teme i barokne kompozicije na tragu su povijesnog slikarstva.

Na stranicama Moderne galerije može se razgledati i dio velike retrospektive Vatroslava Kuliša koja je trebala biti otvorena 31. ožujka.

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Mozaik

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 343 gostiju i nema članova online

A- A A+
Ocijenite dosadašnji rad Nacionalnog stožera civilne zaštite
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com