Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
KULTURA
MOZAIK

Svečano će ga u Kazalištu Vidri otvoriti organizator, Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život s predstavom "Jacques ili pokornost" Eugenea Ionesca u režiji Ane Prolić
Festival kazališta slijepih i slabovidnih 11. BIT

11. BIT

 

Kultura: Mozaik

 

 

 

Predstava "Jacques ili pokornost" u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život otvorit će u petak 27. rujna u Zagrebu Međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih 11. BIT, koji do 3. listopada donosi ukupno devet predstava iz šest zemalja i Hrvatske.

 

Festival BIT (Blind in theatre/Slijepi u kazalištu), kao jedini festival slijepih i slabovidnih kazalištaraca već jedanaesti put organizira Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život iz Zagreba, a održava se svake dvije godine.

...

Svečano će ga u Kazalištu Vidri otvoriti organizator, Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život s predstavom "Jacques ili pokornost" Eugenea Ionesca u režiji Ane Prolić.

Gostuju još predstave iz Slovenije, Rumunjske, Crne Gore, Velike Britanije, Australije i Sjedinjenih Država.

Gledališće slepih in slabovidnih Nasmeh iz Slovenije dolazi s predstavom "Ljubavni sastanci" Aleša Bergera, a Udruga slijepih Thetis iz Constante, Rumunjska, s "Pigmalionom" Georgea Bernarda Shawa, uz glazbene točke iz mjuzikla "My Fair Lady" autora Fredericka Loewea i Alona Joylernera.

Homerova dramska radionica iz Crne Gore izvest će "Mrtve duše" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, Dramska grupa saveza slepih Srbije komad "Profesionalac" Dušana Kovačevića, a Theater Breaking Through Barriers iz Sjedinjenih Država gostuje s izvedbom "Pozornica, ekran i nešto između: 5 Kratkih predstava o svijetu šoubiznisa!" autora Jerroda Bogarda i Brucea Grahama.

Iz Australije dolazi Sarah Houbolt s izvedbom "Koo Koo, Djevojka ptica", a iz Velike Britanije slabovidna glumica, pjevačica i glazbenica Amelia Cavallo, koja će održati i radionicu. U programu je i jedna projekcija filma, a Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život izvest će još i predstavu "Čovječja ribica" Vojina Perića.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, a sufinanciraju ga Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

 Foto: In portal

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

Mozaik

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 395 gostiju i nema članova online

A- A A+
Ocijenite dosadašnji rad Nacionalnog stožera civilne zaštite
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com