Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

KULTURA
MOZAIK

Manifestacija koja će u deset festivalskih dana obilovati koncertima, uličnim performansima, predstavama, plesom i brojnim drugim sadržajima

 
Špancirfest
 

 

KULTURA: Mozaik

 

 

 

U Varaždinu je u petak počeo 23. Špancirfest, jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija koja će u deset festivalskih dana obilovati koncertima, uličnim performansima, predstavama, plesom i brojnim drugim sadržajima.

 

Duša festivala su ulični programi, a ovoga puta Varaždin će pohoditi 15 izvođača iz Hrvatske i Europe, među kojima će biti štulaških skupina, hodajućih glazbenih sastava i akrobata.

...

„Vodili smo računa o poštivanju epidemioloških mjera pa smo angažirali mobilne performere, kako ne bi došlo do većih okupljanja”, rekla je Jelena Toth, direktorica gradske Turističke zajednice.

Koncertni program odvijat će se na četiri glavne pozornice te na ulicama i trgovima povijesne jezgre grada, a prve će festivalske večeri na glavnoj pozornici podno bedema Staroga grada nastupiti Goran Bare i Majke te u dvorištu vile Bedeković Varaždinski tamburaški orkestar i klapa Cambi.

Festivalska atrakcija posljednjih je godina hedonistička ponuda Špancirfesta. Vinski grad smješten je na dva platoa na Starome gradu i u njemu će svoje proizvode nuditi 15 hrvatskih vinara, a uz Vinski je grad i Street food zona s različitim specijalitetima.

Nezaobilazni dio festivala su i izlagači kojih će ovoga puta biti 80-ak, a njihova će ponuda sadržavati tradicijsko stvaralaštvo, obrtništvo, produkt dizajn, handmade proizvode te hranu i slastice.

Svi se festivalski programi i sadržaji održavaju na otvorenom, a na koncerte na Starom gradu i kod vile Bedeković moći će se ući samo sa covid potvrdama. Za one koji ih nemaju, kod ulaza su organizirani punktovi za testiranje.

Toth je kazala kako bi u normalnim uvjetima na Špancirfestu očekivali i 300.000 posjetitelja.

„S obzirom da ništa više danas nije normalno i da živimo pod epidemiološkim mjerama, ograničenjima, covid potvrdama, očekujemo da će se broj posjetitelja prepoloviti”, kaže Toth.

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

Mozaik

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 330 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li članstvo Ukrajine u NATO-u?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com