Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
KULTURA
MOZAIK

Osim nacionalnih i dramskih kazališta u programu sudjelovati i niz amaterskih skupina te dramske skupine iz osnovnih škola
Jubilarna 10. Noć kazališta u 54 mjesta u Hrvatskoj

Noć kazališta

 

Kultura: Mozaik

 

 

 

Jubilarna 10. Noć kazališta održat će večeras u 54 mjesta u Hrvatskoj, a najavljene su izvedbe 120 kazališnih predstava, te popratni programi: radionice, izložbe i druženja s umjetnicima.Voditeljica projekta i organizatorica Noći kazališta Sandra Banić Naumovski iz Narodnoga sveučilišta Dubrava istaknula je osim nacionalnih (HNK Split, HNK Zadar, HNK Šibenik, HNK Rijeka, INK Pula) i dramskih kazališta u programu sudjelovati i niz amaterskih skupina te dramske skupine iz osnovnih škola.

...

Ravnatelj zagrebačkog kazališta Gavella Dražen Ferenčina napominje da je Noć kazališta kulturološki i sociološki fenomen te ističe da bi kazališta trebala zadržati tijekom godine ljude u kazalištima. Kazalište Gavella sudjelovat će u manifestaciji pod sloganom 'Noć do jutra',  poručio je Ferenčina.

Valentina Opič iz Pučkoga otvorenog učilišta Novska istaknula je važnost sudjelovanja malih mjesta u manifestaciji te dodala kako Pučko otvoreno učilište Novska svaki mjesec daje publici po jednu besplatnu predstavu.

Gordana Burica iz Amaterskoga kazališta 'Sulet' iz Grohota s otoka Šolte pozdravila je ovogodišnje sudjelovanje Korčule u Noći kazališta te podsjetila kako njezino kazalište, osim na dijalektu, izvodi predstave i na standardnom hrvatskom jeziku.

Tanja Grganović iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Osijek  najavila je nastup plesnih skupina te u 20 sati izvedbu predstave 'Tobija'.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Pokretač i organizator manifestacije Noć kazališta je Narodno sveučilište Dubrava koje deseti put organizira manifestaciju. U proteklih deset godina sudjelovalo je više od 200 kazališta, održano je preko 1000 predstava s preko 400.000 posjetitelja.


Noć kazališta održava se treće subote u mjesecu studenome, tjedan dana prije godišnjeg proglašenja dobitnika Nagrade hrvatskog glumišta Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Detaljan program manifestacije nalazi se na internetskoj stranici Noći kazališta: http://www.noc-kazalista.com/

 

 Foto:  Izvor

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

Mozaik

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 362 gostiju i nema članova online

A- A A+
Ocijenite dosadašnji rad Nacionalnog stožera civilne zaštite
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com