Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
KULTURA
MOZAIK

Inteliber je uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara
 Interliber, 41. međunarodni sajam knjiga i učila

Interliber

 

Kultura: Mozaik

 

 

 

Ovogodišnji 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma gdje će više od 300 izlagača iz 13 zemalja od 13. do 18. studenoga izlagati svoja izdanja.

 

Posjetitelje, kako ističu organizatori, očekuje predstavljanje novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženje i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni programi te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, brojni okrugli stolovi i panel rasprave.

...

Prateći programi organiziraju se u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskim kviz savezom i izlagačima.

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u Premium programu koji će ugostiti i inozemne književnike, a uređuju ga urednici hrvatske književne scene.

I ove godine bit će organiziran edukativno-zabavni program za djecu. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u kvizovima znanja HIGH FIVE, a ove će godine na sajam doći i najbolji hrvatski ‘kvizaši’ radi Ekipnog državnog prvenstva.

Inteliber je uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, kako bi se kroz natječaj svake godine popunio knjižni fond odabrane školske knjižnice i podigla svijest o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.

Posebno osmišljen Premium program odvijat će se na galeriji 5. paviljona i na glavnoj pozornici u 6. Paviljonu.

Na Interliberu i škotska autorica Gail Honeyman, norveški autor kriminalističkih uspješnica Thomas Enger i drugi

Uz predstavljanje knjiga, naglasak je na zanimljivim panel diskusijama, uz prisustvo domaćih i međunarodno priznatih književnih zvijezda i stručnjaka.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Uz domaće autore organizatori najavljuju dolazak škotske autorice Gail Honeyman, koja je osvojila svjetsku književnu pozornicu knjigom “S Eleanor Oliphant je sve u redu”, koju će predstaviti na ovogodišnjem Interliberu.

Na Interliber, navode organizatori, stiže i norveški autor kriminalističkih uspješnica Thomas Enger.

Novost na ovogodišnjem Interliberu je World Education Fair – Sajam svjetskog obrazovanja koji se održava 16. i 17. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Na World Education Fairu svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u.

Široka ponuda moderne ruske književnosti

Izložbeni prostor Ruske Federacije hrvatskoj će publici ponuditi široku ponudu moderne ruske književnosti – od poezije do povijesnih djela i prijevoda. Hrvatskim čitateljima će omogućiti upoznavanje s autorima čija su djela već prevedena na hrvatski jezik, kao i nova imena.

Od ruskih pisaca na izložbenom prostoru će se tijekom trajanja Interlibera predstaviti Yuri Nechiporenko i Maxim Osipov.

U srijedu, 14. studenog, održat će se okrugli stol “Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu”.

Na izložbenom prostoru pojedinih nakladnika organizirana su predstavljanja knjiga i druženja s autorima.

 

 Foto:  HINA/ Lana SLIVAR DOMINIC

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

Mozaik

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 451 gostiju i nema članova online

A- A A+
Ocijenite dosadašnji rad Nacionalnog stožera civilne zaštite
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com