Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Vrijeme je da se Pume vrate doma
Nakon trinaest godina vojska se vraća u Varaždin
 

Povratak vojske u Varaždin


 

Nakon trinaest godina vojska se vraća u Varaždin. Najavio je to jutros tijekom obilaska vojarne u Optujskoj ulici ministar Krstičević. 

Oko 700  vojnika bit će premješteno do jeseni sljedeće godine, država će pronaći novac za obnovu vojarni i infrastrukture, a i uštedjeti na putnim troškovima jer svaki dan stotine vojnih djelatnika putuju prema Našicama, najavio je ministar. 

Na pitanje znači li otvaranje vojarni u Varaždinu ili Pločama uvođenje obveznog vojnog roka na mala vrata ministar je rekao - idemo korak po korak.

U sklopu posjeta, na Spomen-obilježju u parku ispred hotela "Turist" u Varaždinu, izaslanstvo je položilo cvijeće i upalilo svijeće za sve poginule, umrle i nestale pripadnike 7. Gbr "Puma".

Vrijeme je da se Pume vrate doma, u Varaždin gdje i pripadaju,  naglasio je ministar okupljenim braniteljima i drugim građanima Varaždina posebno se prisjetivši slavnih dana te postrojbe iz Domovinskog rata, kada su zajedno s "Paucima" oslobodili Knin, a najviše njezinih 90 poginulih pripadnika. Pume i druge postrojbe iz sjeverozapadne Hrvatske nisu razmišljale ni trena, kad je trebalo ići braniti i oslobađati i najudaljenije dijelove Hrvatske, od Vukovara do hrvatskog juga, i tako pokazale sinergiju cijele zemlje koja je dovela do konačne pobjede,  naglasio je.

 

 Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 342 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com