Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Probni esej pisat će oko 13 tisuća maturanata

NCVVO objavio kalendar provedbe ispita Državne mature

 
Državna matura

 

PRESS

 

 

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je u petak kalendar ispita Državne mature, koji će se održati u dva bloka te će se od 8. do 24. lipnja polagati obavezni predmeti, a od 25. lipnja do 3. srpnja izborni.

 

Maturanti će najprije pristupiti polaganju ispita ih hrvatskoga jezika. Test iz hrvatskog na A razini pisat će se 8. lipnja, a na B razini 9. lipnja, dok će se esej na A razini pisati 10. lipnja, a na B razini 12. lipnja. Svi ispiti počinju u 9 sati.

...

Drugi ispitni tjedan počinje testovima iz materinskih jezika nacionalnih manjina (češkog, mađarskog, srpskog i talijanskog) 15. lipnja u 9 sati, dok će se u 14 sati polagati ispit iz grčkog jezika. Sljedeći dan, 16. lipnja u 9 sati piše se esej iz materinskih jezika nacionalnih manjina, a u 14 sati polaže se latinski na A ili B razini.

Ispiti iz stranih jezika nastavljaju se 17. lipnja polaganjem njemačkog (9 sati) i španjolskog jezika (14 sati) na obje razine.

Ispit iz engleskog jezika na A razini na rasporedu je 18. lipnja u 9 sati, dok se u 14 sati polaže francuski jezik na obje razine. Engleski jezik na B razini maturanti će polagati 19. lipnja u 9 sati, a istoga se dana u 14 sati polaže talijanski jezik na obje razine.

Blok obaveznih predmeta završava ispitima iz matematike – 23. lipnja na A razini i 24. lipnja na B razini.

Drugi ispitni blok državne mature, u kojemu se polažu izborni predmeti, počinje 25. lipnja ispitima iz fizike (9 sati) i glazbene umjetnosti (14 sati), a 26. lipnja polažu se psihologija (9 sati) i logika (14 sati).

Zadnji tjedan mature počinje ispitima iz biologije (9 sati) i filozofije (14 sati) 29. lipnja. Likovna umjetnost (9 sati) i geografija (14 sati) polažu se 30. lipnja, a kemija (9 sati) i sociologija (14 sati) 1. srpnja.

Politika i gospodarstvo na rasporedu su 2. srpnja u 9 sati, a etika i vjeronauk u 14 sati, a 3. srpnja polažu se informatika (9 sati) i povijest (14 sati).

Rezultati će biti objavljeni 15. srpnja, rok za prigovore je 17. srpnja, a konačni rezultati bit će objavljeni 20. srpnja.

Maturantima će se svjedodžbe podijeliti 22. srpnja.

 

Probni esej pisat će oko 13 tisuća maturanata

Prije samih ispita Državne mature, maturanti će 12. svibnja pisati probni online esej iz hrvatskog jezika za koji se, prema podacima Ministarstva, prijavilo oko 13 tisuća maturanata.

Prijave su trajale od 4. do 7. svibnja, a prijaviti su se mogli samo ovogodišnji maturanti, dok državnu maturu mogu polagati i oni koji su ranije završili obrazovanje.

S obzirom na to da se u hrvatskim školama zbog epidemije koronavirusa od 16. ožujka nastava održava na daljinu, ovogodišnjim je maturantima smanjen opseg ispitnoga sadržaja te se tako, uz ostalo, neće ispitivati ni vrednovati dio gradiva iz hrvatskog jezika na obje razine, dio gradiva matematike na višoj razini.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: 1. Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 182 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com