Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Objekti stradali u potresu koji imaju "crvenu naljepnicu" automatski su oslobođeni plaćanja komunalnih naknada

Grad Zagreb: Stradali u potresu oslobođeni plaćanja komunalnih naknada

 
Potres

 

PRESS

 

 

Zagrepčani čiji su objekti stradali u potresu i imaju "crvenu naljepnicu" automatski su oslobođeni plaćanja komunalnih naknada, kompletne uplatnice Zagrebačkog holdinga, sve dok se objekt ne vrati u prvobitno stanje, dok oni sa "žutom naljepnicom" trebaju podnijeti zahtjev.

 

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić rekao je da je do danas, od ukupno prijavljenih 23.642 objekta pregledno njih 20.770, od čega je 1067 objekata neuporabljivo i označeno je  "crvenom naljepnicom", a privremeno je neuporabljivo i označeno je  "žutom naljepnicom" njih 4223.

...

"Svi vlasnici nekretnina koje su označene kao takve su oslobođeni plaćanja komunalne naknade dok se ne vrate u svoje domove, odnosno dok ne budu osposobljeni za stanovanje", istaknuo je Bilić na konferenciji za novinare.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban objasnila je kako se to odnosi na kompletnu uplatnicu Holdinga, odnosno i na račune Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje i Plinare.

"Građani koji stanuju u objektima s 'crvenom naljepnicom' automatski su oslobođeni plaćanja naknada, dok oni sa 'žutom naljepnicom' trebaju predati zahtjev. Ova mjera je na snazi sve dok se objekt označen 'crveno' ne vrati u prvobitno stanje, odnosno najduže šest mjeseci za one označene žutom naljepnicom", istaknula je Stojić Deban.

Ona i Bilić su se unaprijed ispričali onim Zagrepčanima koji će možda dobiti uplatnice, a spadaju u ove kategorije. Objasnili su da još uvijek ima oko tri tisuće nepregledanih objekata i teoretski je moguće da su neki s "crvenom naljepnicom" dobili uplatnicu u travnju iz razloga što svi objekti nisu mogli biti pregledani u isto vrijeme. Najavili su da će takvi računi biti stornirani.

Više informacija građani mogu dobiti na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga i povezanih društava te na besplatnim brojevima telefona: 072 500 400 ili 0800 8805, poručili su iz Grada Zagreba.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: 1. Ilustracija (N1)

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 328 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com