Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Poduzete i dodatne mjere zaštite objekta i sigurnosti pacijenata i osoblja bolnice

Dio KB-a Dubrava opet bez struje, sumnja na namjerno oštećenje

 
KB Dubrava

 

PRESS

 

 

Dio drugog kata KB-a Dubrava na kojem nisu pacijenti u subotu ujutro je na kraće je vrijeme ostao bez struje, a pošto je razvaljen ormar sa sklopkom, sumnja se na namjerno oštećenje te je obaviještena policija, izvijestio je v.d. ravnatelja Ivica Lukšić.

 

"Očito ovakvi događaji više nisu rezultat slučajnosti, jer za razbiti vrata na ormaru i teško oštetiti masivnu električnu sklopku potrebno je imati namjeru, vremena i teškog alata. Najkraće, ovo se može smatrati namjernim oštećenjem, a nadam se da će policija, kojoj je prijavljen cijeli događaj, utvrditi sve činjenice i odgovorne", priopćio je, uz ostalo, Lukšić.

...

Dodao je da su poduzeli i dodatne mjere zaštite objekta i sigurnosti pacijenata i osoblja bolnice.

Lukšićevom odlukom u bolnici su, poučeni ovim i ranijim događajem nestanka struje u nedjelju, 1. studenog, uvedene dodatne mjere zaštite objekta te stroža kontrola i evidentiranje ulaza i izlaza iz zgrade kako bi se omogućila potpuna sigurnost pacijenata i bolničkog osoblja u središnjem objektu u Zagrebu u kojem se liječe oboljeli od bolesti covida-19.

O navedenom događaju Lukšić je obavijestio i ministra zdravstva Vilija Beroša te predsjednika Upravnog vijeća bolnice i državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva Silvija Bašića.

 

 

Sklopka razvaljena teškim predmetom

Na dijelu drugog kata bolnice gdje je nestala struja ne nalaze se pacijenti, već prostori u kojima liječnici u kompjutere upisuju podatke o bolesnicima, tijeku liječenja i terapijama, te rasvjeta u hodnicima. Tehnička služba bolnice osigurala je napajanje električnom energijom uspostavom novog izvora.

Rukovoditelj tehničke službe bolnice Elkaz Čehajić ustanovio je da je mehanički oštećena brava na ormaru u kojem se nalazi električna sklopka za strujni krug u tom dijelu bolnice te da je, očito, teškim predmetom razvaljena sklopka, zbog čega je nestalo struje na drugom katu zgrade bolnice.

"Prilikom jutrošnjeg dolaska u zgradu bolnice obaviješten sam od dežurnog električara da je nestalo struje u hodnicima i dijelu prostorija na drugom katu zgrade koji koriste liječnici. Odmah smo pristupili osiguranju električne energije premještanjem druge sklopke na mjesto oštećene", rekao je Čehajić.

Prekid je trajao oko sat i pol vremena.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 242 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com