Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Rezultat je to višegodišnjeg rada domaćih stručnjaka iz tvrtke EcoMobile, a sustav je u potpunosti proizveden u Hrvatskoj

Predstavljen 'EcoMobile' - sustav beskontaktnih pametnih spremnika za otpad

 
EcoMobile

 

PRESS

 

 

Na Europskom trgu u ponedjeljak je predstavljen 'EcoMobile' - sustav  beskontaktnih pametnih spremnika za odlaganje i upravljanje otpadom, koji pomoću preše smanjuje obujam otpada za sedam puta, a okvirna vrijednost sustava je 37 000 kuna.

 

"Rezultat je to višegodišnjeg rada domaćih stručnjaka iz tvrtke EcoMobile, a sustav je u potpunosti proizveden u Hrvatskoj", rekao je Aleksandar Ivanović iz tvrtke EcoMobile.

...

Dodao je da sustav omogućuje odlaganje otpada bez kontakta, pomoću senzora kojima se pokreće automatsko otvaranje vrata.

Spremnici za odlaganje otpadnog papira, plastične, metalne ambalaže i stakla, te izdvojeni spremnici za sitan miješani komunalni otpad, uključujući i drobilice, koje omogućavaju smanjenje obujma otpada za sedam puta, koštaju oko 37.000 kuna. 

Ivanović je istaknuo da sustav autonomno, putem aplikacije, na popunjenosti oko 80 posto sam dojavljuje središnjem softveru koji je povezan s komunalnim vozilima, što djelatnicima olakšava rad. Rekao je da postoji mogućnosti raznih nadogradnji kao što su mjerači čistoće zraka, buke, i sl.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji danas obilježava i 20 godina na čelu glavnoga grada, nazočio je predstavljanju zelenog otoka na Europskom trgu.
Upitan čime se najviše ponosi u svom dvadesetogodišnjem radu, Bandić je rekao da je 'kroz šest mandata na čelu Zagreba pokazao da zna slušati građane'.

Svoja postignuća, dodaje Bandić, mogao bi nabrajati 18 sati. Ipak, grdonačelniku je žao što nije uspio završiti projekt obnove ili pokretanja dječje bolnice, Imunološkog zavoda, tramvajske linije od Zračne luke do Kvaternikova trga, ali i projekta Zagreb na Savi.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: 1. Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 198 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com