Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Žigmanov: U Srbiji je na djelu rehabilitacija i relativizacija kazni ratnih zločinaca

Osuđeni ratni zločinac kapetan Dragan otvorio ured svoje zaklade u Subotici

 
Kapetan Dragan Vasiljković

 

PRESS

 

 

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov osudio je u petak otvaranje subotičkog ureda „Fondacije kapetan Dragan“, koju vodi osuđeni ratni zločinac u Hrvatskoj Dragan Vasiljković, i konstatirao da je u Srbiji na djelu rehabilitacija i relativizacija kazni ratnih zločinaca.

 

Ured je otvoren u središtu Subotice, nepunih godinu dana nakon formiranja ogranka „Fondacije“, s ciljem da kako je navedeno „pomogne Srbima koji su nepravedno osuđeni i služe zatvorske kazne u zemljama regije“, napose u Hrvatskoj.

...

„Ured Dragana Vasiljkovića u centru Subotice! Je li onima koji su osuđeni za ratne zločine dopušteno javno djelovati?“, objavio je na Twitteru Žigmanov.

U izjavi hrvatskim medijima u Vojvodini rekao je da je zbog toga zabrinut, ali ne i iznenađen.

„Registriramo rast aktivnosti osuđenih za ratne zločine, relativizaciju njihovih kazni, rehabilitaciju u javnosti i utjecaj na kreiranje javnog mnijenja! Zbog tih procesa, koji su snažni i ne nailaze na osudu vladajućih struktura, nedavno je reagirala i Europska komisija i SAD“, naveo je čelnik DSHV-a.

Dodao je da brine što te i takve aktivnosti, a usmjerene protiv Hrvata, za svoja mjesta imaju Hrtkovce, Suboticu …, referirajući se na činjenicu da je haški osuđenik Vojislav Šešelj u Hrtkovcima kupio kuću i otvorio stranačke prostorije Srpske radikalne stranke.

Subotica je političko, obrazovno i kulturno središte Hrvata u Srbiji, a srijemsko mjesto Hrtkovci sinonim za početak progona Hrvata iz Vojvodine početkom devedesetih.

Dragan Vasiljković, u Srbiji poznat kao kapetan Dragan, prigodom otvorenja ogranka u Subotici rekao je da su u hrvatskim zatvorima deseci Srba „koji su osuđeni samo zato što su Srbi“.

Vasiljković je izašao iz hrvatskog zatvora 28. ožujka 2020. nakon 13 i pol godina i protjeran je iz zemlje.

Nedugo poslije povratka u Srbiju politički se aktivirao i sudjelovao u parlamentarnim izborima.

Dio javnosti osudio je njegove istupe i djelovanje jer je među ostalim tražio oslobađanje iz zatvora odgovorne za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

To što Vasiljković hvali dvojicu najodgovornijih za taj zločin nije ništa čudno, izjavio je potpredsjednik u prvoj Vladi Zorana Đinđića Žarko Korać.

„Kada samo pogledate biografiju Vasiljkovića, to prilično sve objašnjava. A to što ga mediji nekritički promoviraju, to je sramota za Srbiju“, rekao je Korać.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 229 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com