Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Plenković: Milanovićevo pravo da ode, naša obveza da ostanemo

Plenković: Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje

 
Andrej Plenković

 

PRESS

 

 

Premijer Andrej Plenković odbacio je u petak tvrdnje predsjednika Republike da je dolazak nekoliko sudionika obilježavanja operacije Bljesak u majici s ustaškim napisom "Za dom spremni" namjerna provokacija, ocijenivši da je Milanovićevo pravo otići, a njihova obveza ostati.

 

"Shvatio sam to, kratko smo porazgovarali, minutu. Njemu je očito netko javio da neki od sudionika obilježavanja ima majicu s grbom HOS-a, to je njegova odluka. Njegovo pravo je da ode, naša obveza da ostanemo ovdje", komentirao je premijer postupak predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je napustio obilježavanje obljetnice Bljeska jer je u povorci vidio oznake s porukom "Za dom spremni".

...

Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje

Odbacio je tvrdnje da se radi o namjernoj provokaciji, a na upit smetaju li njemu takve majice, rekao  je da svi koji su dali život za Hrvatsku imaju njegovo poštovanja. "Naravno da nitko nije znao da će doći s tim majicama. Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a", kazao je Plenković.

"Razlika koju radimo na ovaj način, dakle ovo što je predsjednik napravio nije dobro, jer došli smo odati počast poginulima. Vidite ovu 51 kocku koja je ovdje iza vas, mi smo došli zbog tih ljudi. Nema mjesta provokacijama, mi smo ovdje i u ime institucija", rekao je premijer.

Istaknuo je i kako se njegova Vlada jasno odredila oko ZDS."Vijeće koje smo osnovali za suočavanje s prošlošću je iznjedrilo dokument koji vrlo precizno identificira trenutke u kojima se neka obilježja koja su korištena u Domovinskom ratu mogu koristiti, a to su komemoracije i trenuci u kojima se prisjećamo žrtava", ističe. 

Podsjetio je na nedavnu Milanovićevu izjavu u Jasenovcu o micanju ploče HOS-a s pozdravom "Za dom spremni". "Nikada od bilo koga od nas ovdje nećete čuti da ploču s imenima branitelja koji su poginuli za Hrvatsku treba baciti", dodao je premijer.

"Prema hrvatskim braniteljima iskazujemo najdublje poštovanje", kazao je Plenković.

 

Jandroković: Milanovićev postupak neprimjeren, ponovno je otvorio ideološka pitanja

Predsjednik Sabora također je ocijenio da je Milanovićevo napuštanje obilježavanja bilo neprimjereno. "Mislim da nije bilo u redu i nije bilo primjereno. Izjavom u Jasenovcu otvorio je svjetonazorske ideološke prijepore", ustvrdio je.

Smatra da nije korektno od MIanovića što odgovornost prenosi na organizatora. "Ovdje smo dužni pokazati poštovanje prema braniteljima. Nije korektno ni fer prenositi odgovornost na organizatora. Razlike čuvajmo za neka druga mjesta", poručio je.

Odgovornost, dodao je, nikako nije na Vladi, već na predsjedniku Republike. "Za mene je to činjenica", kaže Jandroković.

I on se osvrnuo na Milanovićeve izjave u Jasenovcu. "Ne znam zašto ima potrebu otvarati ideološke prijepore koje smo imali u prošlosti", rekao je.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: 1. Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 428 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com