Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

"Ubila nam se cijela brigada elitnih vojnika, je li Sabor ikada raspravljao o tome?"

Mlinarić (DP): Ubilo se 3100 branitelja, nisu mogli preživjeti ovakav mir

 
Suicid branitelja

 

PRESS

 

 

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić (DP) upozorio je u četvrtak da je u proteklom razdoblju 3100 hrvatskih branitelja počinilo suicid, upitavši se je li Hrvatski sabor ikada raspravljao o tome i pokušao donijeti mjere da se smanji broj suicida.

 

„Oduzeli su sebi život radi politika kakve se ovdje veće desetljećima  ozakonjuju, a kroje u Banskim dvorima, preživjeli su granate, logore, rat, no nisu mogli preživjeti ovakav mir, nisu se mogli nositi sa strahotama mira, pljačkom, korupcijom, otimačinom“, ustvrdio je Mlinarić u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

...

Upitao je i koliko je političara, tajkuna, kvazi-menadžera koji su jeftino kupili tvornice, dignulo ruku na sebe, te poručio - ni jedan.  

 'Ubila nam se cijela brigada elitnih vojnika, je li Sabor ikada raspravljao o tome, je li pokuša donijeti mjere da se smanji broj suicida", naveo je Mlinarić.

 Kaže da se braniteljska čast 'ne može kupiti beneficijama i novcem', da oni traže 'čestitu nacionalnu politiku sa čvrstim temeljima domoljublja'.

 Dodao je kako apelira na vladajući HDZ da ne donosi zakone koji idu protiv osjećaja branitelja, odnosno, kako kaže, da ih 'prvo usuglase s onima koji su bili spremni poginuti za domovinu, onda sa svojim partnerima'.

 Željko Sačić (HS) upozorio je na dramu nezaposlenih i otpuštenih radnika rafinerije Sisak, u koju su, smatra, dovedeni kriminalom, mega-korupcijom i nezaštitom hrvatskih nacionalnih interesa.

 

Hrvatska ima ozbiljan problem s pravosuđem

Anka Mrak Taritaš (Ženski klub) ustvrdila je kako Hrvatska ima ozbiljan problem sa pravosuđem.

 I ove smo godine najgori u EU po dojmu koji građani imaju o neovisnosti pravosuđa, drugi smo po broju sudaca, trošimo najviše, a povjerenje nam je na samom dnu, kazala je. Mrak Taritaš ustvrdila je i da naše pravosuđe nije u stanju zaštititi ni najranjivije na kojima su počinjena kaznena djela, pa je upitala 'kako će se onda nositi s predmetom Agrokor koji ima više od 80 tisuća stranica'.

 Govoreći o načinu upravljanja javnim poduzećima, Tomislav Tomašević (Zeleno-lijevi blok) kaže kako je opće mjesto da se njima „više-manje“ upravlja kao stranačkim bankomatima. Direktori su uglavnom stranački kadrovi, a slično je i sa skupštinama, upravama, nadzornim odborima, kaže zastupnik i rješenje vidi u promijeni načina biranja načina. Tako bi, smatra, u nadzorne odbore trebalo saviti više predstavnika radnika te predstavnike korisnika.
 Katarina Nemet (IDS) pozvala je Vladu da iskoristi diplomatske kanale i pomogne inicijativu gradonačelnika 10 istarskih gradova gradova i istarskog župana upućenu vladama Austrije i Slovenije da razmotre revidiranje epidemiološkog režima, odnosno da mjere provode selektivno na razini hrvatskih regija i županija, a ne cijele države.

Natalija Martinčević (Reformisti) istaknula je višestruku važnost realizacije projekta brze pruge Varaždin-Čakovec-Lepoglava- Zagreb. Time bi se od Varaždina do Zagreba putovalo 40, a od Čakovca 50 minuta, povezala srednja Europa sa Hrvatskom, odnosno lukom Rijeka, a projekt se sa 85 posto može financirati europskim novcem

Miro Bulj (Most) vladajuće je prozvao za nebrigu za Dalmatinsku zagoru, te im poručio da su veće štetočine nego svi njeni okupatori.

 Na primjeru jedne umirovljenice, Milke Didulice, Silvano Hrelja (HSU) upozorio je na „apsurd“ da svi, neovisno o visini plaće, odnosno mirovine, plaćaju isti iznos RTV pretplate. Milka ima mirovinu od 723 kune, a plaća 80 kuna pretplate, jednako kao i guverner, premijer, zastupnici koji imaju visoke plaće, kazao je Hrelja, za zaključio kako njen slučaj pokazuje da birokrati „često moraju staviti srce u ladicu da bi obavljali svoj posao“.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 190 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com