Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Sudjelovalo 128 natjecatelja iz 11 stalnih država članica te 11 gostujućih ekipa, među kojima i Hrvatska, koja u tom statusu nastupa od 2018. godine

Učenici iz Hrvatske osvojili četiri medalje na matematičkoj olimpijadi

 
Matematička olimpijada

 

PRESS

 

 

Na 25. juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi hrvatska ekipa osvojila je četiri medalje, po dvije srebrne i dvije brončane, priopćilo je u ponedjeljak Hrvatsko matematičko društvo.

 

Pojedinačnim odličjima nagrađeno je četvero učenika, među kojima je Fabijan Cikač, učenik sedmog razreda Osnovne škole Kajzerica u Zagrebu, koji je osvojio srebrnu medalju. 

Srebro je osvojio i učenik osmog razreda Osnovne škole Dragutina Domjanića iz Zagreba Luka Duplančić, a brončanom medaljom nagrađen je Nikola Vujica, učenik osmog razreda Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora, te Kristijan Šimović, učenik sedmog razreda Osnovne škole Lučko. 

...

Juniorska balkanska matematička olimpijada, koja je završena u ponedjeljak, održala se u organizaciji Moldavije na daljinu. Na njoj je sudjelovalo 128 natjecatelja iz 11 stalnih država članica te 11 gostujućih ekipa, među kojima i Hrvatska, koja u tom statusu nastupa od 2018. godine.

Na natjecanju sudjeluju učenici stariji od 15 i pol godina, a ekipa Republike Hrvatske je među mlađima jer nastupa isključivo s učenicima osnovnih škola, istaknuo je jedan od voditelja ekipe Ilko Brnetić iz Hrvatskoga matematičkog društva. 

Osim četvero nagrađenih učenika, na olimpijadi je sudjelovalo još dvoje učenika iz Hrvatske, a iz Hrvatskoga matematičkog društva ocjenjuju da su osvojena odličja lijep uspjeh za hrvatsku ekipu.

Najuspješnija na natjecanju bila je ekipa iz Rumunjske.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: Facebook/Olimpijade znanja

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 225 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com