Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Najviše nagrađenih projekata, po devet, prijavile su organizacije hrvatskog iseljeništva iz Austrije i Njemačke, potom iz Kanade (osam), Argentine (sedam), Čilea i Australije (po šest)

Projektima hrvatskog iseljeništva 3, 2 milijuna kuna

 
Hrvatsko iseljeništvo

 

PRESS

 

 

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske dodijelio je 3, 2 milijuna kuna za 71 projekt s područja kulture, obrazovanja, gospodarstva koji su prijavile organizacije hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim zemljama.

 

Najviše nagrađenih projekata, po devet, prijavile su organizacije hrvatskog iseljeništva iz Austrije i Njemačke, potom iz Kanade (osam), Argentine (sedam), Čilea i Australije (po šest).

...

Ured je maksimalno mogućih 80 tisuća kuna dodijelio za 11 projekta: Promidžbu djelatnosti Argentinsko-hrvatske gospodarske komore i Prvog popisa Hrvata i njihovih potomaka u Argentini, projekt Hrvatska kultura u dubokom Urugvaju, za Organizaciju 6. susreta južnoameričke hrvatske dijaspore, za Našu vezu – digitalnu platformu za povezivanje povijesnih arhiva hrvatske migracije u Peruu, za projekt Godina hrvatsko-peruanskog prijateljstva.

Isti iznos dodijeljen je i za opremanje studija Medijskog portala TV Beč, za Program jačanja kapaciteta Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji, za obnovu kuće Hrvatske katoličke misije u Londonu.

Po 80 tisuća kuna Ured je dodijelio i za zamjenu dotrajale limarije na dvorani Hrvatskog nacionalnog centra Niagara Peninsula u Kanadi, za Digitalizaciju povijesne građe Hrvatskog etničkog instituta u Sjedinjenim Državama, za Projekt srednjoročnog razvoja kulturno-umjetničkog društva „Baština“ u Chicagu, odnosno za nabavu dodatnih narodnih nošnji, organizaciju posjeta i glazbeno plesne radionice.

Najmanji iznos, sedam i pol tisuća kuna dobila je Hrvatska katolička misija u Dublinu za tiskanje kalendara Misije za 2021. godinu, dok je 10 tisuća kuna dobila Paragvajska udruga Hrvata za nastavu hrvatskog jezika i kulture.

Pet tisuća kuna bio je najmanji, a 80 tisuća najveći iznos koji su udruge, zaklade, vjerske i druge organizacije hrvatskog iseljeništva mogle dobiti po projektu.

Projekte su mogle prijaviti organizacije iz 29 zemalja, a Ured je novčana sredstva odobrio organizacijama iz njih 19.

Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu, Središnji državni ured provodi od 2012., u početku je bio namijenjen samo manje razvijenim državama, no od 2018. na njega se mogu prijaviti i programi hrvatskog iseljeništva iz svih europskih i prekomorskih država u kojima djeluju hrvatske zajednice.

Ove je godine država za programe organizacija hrvatskog iseljeništva, osigurala 3, 5 milijuna kuna, a dodijeljeno je 3, 2 milijuna.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 334 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com