Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Multinacionalno divizijsko zapovjedništvo – Centar čiji su osnivači upravo Hrvatska i Mađarska, kao međunarodno vojno zapovjedništvo bazira se na regionalnoj suradnji zemalja Središnje Europe

Ministar Banožić i admiral Hranj s hrvatskim vojnicima u Mađarskoj

 
Ministar Banožić i admiral Hranj s hrvatskim vojnicima u Mađarskoj

 

PRESS

 

 

U sklopu službenog posjeta Mađarskoj, ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj s izaslanstvom u pratnji mađarskog ministra obrane Tibora Benka i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Mađarske generala zbora Ferenca Koroma, u četvrtak, 28. siječnja 2021. godine obišli su Multinacionalno divizijsko zapovjedništvo – Centar (MND-C) u Szekesfehervaru.

 

Ministar Banožić se u Zapovjedništvu susreo s pripadnicima Hrvatske vojske, zahvalio im na predanom radu i angažmanu te poručio kako vjeruje da će upravo ovaj posjet biti zalog za nastavak uspješnog rada i razvoja Zapovjedništva.

...

“Multinacionalno divizijsko zapovjedništvo – Centar dokaz je izvrsnih odnosa dviju država i veselim se našoj daljnjoj suradnji, budućim projektima i uspjesima. Čvrsto vjerujem kako će ono postati dio NATO strukture snaga. I vi ovdje i hrvatski vojnici u domovini dokazali ste za vrijeme pandemije koronavirusa i potresa kako se svako ulaganje u Hrvatsku vojsku itekako isplati. Hvala vam na svemu što radite”, rekao je ministar obrane i podsjetio kako Republika Hrvatska od 1. kolovoza 2020. u MND-C popunjava 15 pozicija, od čega je pet dočasničkih i 10 časničkih, uključujući pozicije zapovjednika i načelnika.

 

 

Zapovjednik Multinacionalnog divizijskog zapovjedništva general-bojnik Denis Tretinjak tom prigodom održao je prezentaciju o načinu rada i funkcioniranju Zapovjedništva te prisutne upoznao s daljnjim planom razvoja Zapovjedništva te provođenja vježbi i obuka. General Tretinjak pritom je istaknuo kako vjeruje da će u nadolazećem razdoblju Zapovjedništvo proširenjem s novim državama članicama, dodatno podignuti svoju razinu obučenosti i profesionalizma Multinacionalnog divizijskog zapovjedništva.

Admiral Hranj vjeruje u veliki potencijal ovog projekta i kako kaže, krajnji cilj ovog Zapovjedništva zasigurno će biti ostvaren. Zahvalio je mađarskim oružanim snagama na potpori koju pružaju ovoj inicijativi. Na kraju, mađarski ministar obrane zahvalio se generalu Tretinjaku na izvrsnom vođenju Zapovjedništva i istaknuo kako je ono izvrstan primjer sjajnih bilateralnih i perspektivnih odnosa dviju država.

Podsjetimo, Multinacionalno divizijsko zapovjedništvo – Centar čiji su osnivači upravo Hrvatska i Mađarska, kao međunarodno vojno zapovjedništvo bazira se na regionalnoj suradnji zemalja Središnje Europe s namjerom da isto postane sastavni dio NATO strukture snaga koje će se razvijati unutar njemačke grupacije Koncepta vodećih nacija.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: MORH /F. Klen

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 307 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com