Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS
PRENOSIMO
Nagrada se dodjeljuje prvi put, a uz Crikvenicu u užem izboru su Izmir u Turskoj i Tel Aviv-Yafo u Izraelu

Crikvenica u užem krugu za Istanbulsku nagradu gradu prijatelju okoliša

 

Crikvenica

 

PRESS

 

 

Crikvenica je odabrana u uži izbor kandidiranih mediteranskih gradova za dodjelu Istanbulske nagrade gradu prijatelju okoliša (Istanbul Environment Friendly City Award), priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

 

Nagrada dodjeljuje prvi put, a uz Crikvenicu u užem izboru su Izmir u Turskoj i Tel Aviv-Yafo u Izraelu. 

...

Mogućnost prijave na prvi otvoren natječaj za dodjelu ove nagrade imali su obalni gradovi bez obzira na veličinu, a kriteriji za selekciju su zaštita prirode i bioraznolikost, izgrađen okoliš, društvena, ekonomska i kulturna održivost i upravljanje. Prijave je vrednovalo stručno tijelo UNEP/MAP-a i tako napravilo uži izbor.
Konačno rangiranje za prvo dodjeljivanje nagrade provodi se elektroničkim javnim glasanjem u trajanju od dva tjedna, a počelo je 7. studenog.
Podršku Gradu Crikvenici u pokušaju da osvoji tu vrijednu nagradu kao priznanje za dosadašnje aktivnosti na području održivog razvoja obalnih gradova može se dati glasovanjem na ovom linku, navodi Ministarstvo u priopćenju.

Nakon rangiranja na temelju elektroničkog javnog glasanja, žiri za dodjelu nagrade kojeg čine predstavnici Biroa Barcelonske konvencije i predsjednik Upravnog odbora Mediteranske komisije održivog razvoja, donijet će odluku kojem gradu će biti svečano uručena nagrada na 20. sastanku ugovornih stranaka Barcelonske konvencije u prosincu u Tirani.

 

Nagrada je osnovana u okviru Mediteranskog programa za okoliš Ujedinjenih naroda (UNEP/MAP) i Konvencije o zaštiti morskog okoliša i obalnog područja Sredozemlja (Barcelonske konvencije) i dodjeljuje se mediteranskim obalnim gradovima koji imaju naglašena obilježja održivosti odnosno smanjuju svoj utjecaj na okoliš i klimatske promjene.

 

 

Foto: rivieracrikvenica.com

Priredio: DPCM

Izvor: HINA

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 276 gostiju i nema članova online

A- A A+
U kriznom je vremenu najvažnije imati:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com