Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

Bratiće Marija (12) i Darija (11) ubila je ista granata
SMRT VUKOVARSKIH DJEČAKA
 
Vukovar
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

Na današnji dan, 29. listopada 1991. godine, vukovarski dječaci, bratići Mario Kolarić dvanaestogodišnjak i Dario Pejić jedanaestogodišnjak smrtno su stradali od eksplozije granate JNA i srpskih pobunjenika koja je pala pod prozor stana.

 

Granata eksplodirala pod prozorom

O donedavno nepoznatim dječjim vukovarskim žrtvama Domovinskog rata, potanko je u svojoj knjizi “Mama, ne vidim nebo” napisala književnica Ani Galović, a danas je na stranici Heroji Vukovara podsjetila i na ove dvije tragične sudbine:

“Sasule su se granate na gradsko naselje Olajnica posljednjeg utorka, 29. listopada 1991. godine. Jedna je granata pala pod prozor stana u zgradi u kojoj su se nalazili mnogobrojni civili. Među njima dvojica dječaka, Mario i Dario. Sjedili su na krevetu ispod prozora.  Mario je volio životinje, a najviše golubove koje je uz pomoći obitelji uzgajao, bio je omiljen u društvu i vršnjaka i starijih, jedan od onih karaktera koji ‘nikada nemaju mira’. Dario je volio školu i bio je talentiran za crtanje, imao je neobičan hobi, često je od selotejpa izrađivao razne skulpture.

Dva dječja života ugašena u trenu

Mario je sa svojom obitelji, ocem, majkom i sestrom Anitom živio u gradskom naselju Lijeva Supoderica te upravo završio 6. razred Osnovne škole „Drugi Kongres KPJ” danas Osnovne škole Nikole Andrića. Dario je sa svojom obitelji, ocem, majkom i sestrom Ljiljanom živio u Borovu Selu i završio 5. razred Osnovne škole ‘Božidar Maslarić’ danas Osnovna škola ‘Borovo’.

Ni Mario ni Dario zbog ratnih događanja nisu imali miran ljetne praznike, niti su imali priliku sa svojim prijateljima ponovo sjesti u školsku klupu. Proveli su vrijeme s obitelji, mijenjajući skloništa zbog bjesomučnog i teškog ratnog razaranja”, objavila je Ani opisujući pogibiju dječaka pod čiji je prozor pala granata. “Dva dječja života ugašena u trenu. Dvije neispričane dječje ratne tuge…”

Mario Kolarić svoj vječni mir našao je na gradskom groblju u Virovitici. Dario Pejić počiva na mjesnom groblju u svojem Borovu.

 
 
 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. Dnevno

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Snježana Vučković

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 284 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com