Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

‘BILI SMO PRVI KAD JE TREBALO’!
Knjiga generala Ademija ‘Samo istina’ proglašena najboljom
 
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

Knjiga Rahima Ademija “Samo istina” najbolja na natječaju “Bili smo prvi kad je trebalo”.

Riječ je o tradicionalnom natječaju za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata, a koji organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Na natječaj je, kažu iz ove Udruge, ove godine pristiglo 16 knjiga, a prosudbeni sud sastavljen od hrvatskih branitelja, na čelu s Mladenom Pavkovićem, najboljom je proglasio knjigu Rahima Ademija “Samo istina: Ratni dnevnik generala Hrvatske vojske”.

“U knjizi se se umirovljeni časnik i general uz ostalo opširno osvrće na devet vojnih operacija koje su igrale ključnu ulogu u Domovinskome ratu te donijele slobodu i mir Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Samim naslovom knjige, autor je odredio smjer, namjeru i razlog objelodanjivanja, a poglavito je zanimljivo poglavlje koje govori o njegovu udaru pod optužbom za albanski nacionalizam, pa sve do izmišljenih optužbi zbog kojih se morao i branio u Haagu.”

 

Izazvala je različite reakcije, ali…

Knjiga je već nakon izlaska naišla na različite reakcije, što nije i ne može biti loše, smatra predsjednik udruge Mladen Pavković:

“Ademiju je ipak bilo najvažnije da iznese istinu iz vremena ponosa i slave, bez obzira na to hoće li to i kako će to i na koji način pojedinci ili dio javnosti prihvatiti. U svakom slučaju, ovo je još jedna knjiga koja otvoreno i jasno daje prikaz stvaranja hrvatske države, ali od onog koji je u tome i sam sudjelovao, što na kraju krajeva ima posebnu težinu.”

Prosudbeni sud je osobito pohvalio i također značajnu knjigu Krešimira Ćosića „Između prošlosti i budućnosti“ te zbirku domoljubnih stihova Ivanke Zdrilić „Sinovi vječnosti“ i roman Marijana Mandića „Vojnik u pet odora“.
Priznanje će generalu Rahimu Ademiju biti svečano uručeno sredinom listopada u Zagrebu.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. scrshot Dnevno.hr

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Vezani naslovi

Snježana Vučković

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 227 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com