Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

Društvo prijatelja Hajduka iz Osijeka odlučilo je odati počast jednom od najvećih velikana obrane toga grada
Još jedno priznanje vukovarskom velikanu Marku Babiću
 
Marko Babić
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

U godini u kojoj se obilježava tužna trideseta obljetnica stradanja Vukovara, društvo prijatelja Hajduka iz Osijeka odlučilo je odati počast jednom od najvećih velikana obrane toga grada.

 

Marko Babić, junak Trpinjske ceste, koji se svojom hrabrošću zauvijek upisao u povijest Hrvatske i srca naroda, svoje mjesto za vječnost imat će i nadomak Poljuda, u parku Za sva vrimena.

...

 

Ime Marka Babića kao trajna uspomena

“Želja nam je bila odati priznanje jednom istinskom heroju i da njegovo ime bude tu kao trajna uspomena na njegova hrabra djela. To je jedan podsjetnik svima nama danas, ali i svjedočanstvo budućim generacijama o ljudskosti, hrabrosti i borbi za Domovinu”, rekli su Naš Hajduk iz osječkog Društva prijatelja Hajduka. 

Marko Babić rođen je 16. veljače 1965. u Vukovaru. Bio je najmlađi od troje djece Ive i Stipana koji su 1958. doselili u Vukovar iz mjesta Potravlje kod Sinja. Po završetku osnovne i srednje škole, nekoliko godina proveo je na privremenom radu u Švicarskoj. U travnju 1991. vraća se u Vukovar i priključuje braniteljima na Trpinjskoj cesti. Na toj je bojišnici uz Blagu Zadru pokazao hrabrost i ratnu vještinu o kojoj će se još dugo pričati.

Marko Babić je uspio preživjeti rat i to bez ranjavanja. Ponosan i “opak” ostao je i u miru u kojem mu se štošta toga nije sviđalo. Odbio je predsjedničku mirovinu govoreći da on nije ratovao za mirovinu, nego za slobodnu Hrvatsku. Učinio je sve da priča o herojskom Vukovaru ne zamre i glavni je inicijator snimanja serijala “Heroji Vukovara”.  Nije dočekao početak emitiranja tih emisija. Pozlilo mu je na sprovodu jednog suborca i 05. srpnja 2007. je umro u Kliničkoj bolnici Rebro.

 
 
 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. DPCM

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Snježana Vučković

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 182 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com