Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

Ranjen se fotografirao, a onda donio odluku…
Petar Kačić, jedan od najistaknutijih zapovjednika obrane Vukovara
 
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

Na današnji dan 1991. u ruku je ranjen Petar Kačić (ratnog nadimka Srednji bojler), jedan od najistaknutijih zapovjednika obrane Vukovara.

Bila je to rana koja ga je mogla poštedjeti daljnjeg ratovanja, no ubrzo nakon što je ozljeda sanirana, Petar je napustio bolnicu i vratio se na bojišnicu.

 

Fotografirao se dan prije smrti

Četiri dana nakon ranjavanja, poginuo je, a njegova posljednja fotografija na kojoj se smiješi, nastala je samo dan prije smrti…

Da tragedija bude veća, Petar je bio otac Igora Kačića, najmlađe žrtve Ovčare koji je ubijen sa samo 16 godina.

“Moj suprug je 28. rujna ranjen u ruku i kao takav nije imao mira.  Nije htio ostati u bolnici, već je došao k nama u sklonište. Tu su ga suborci izvještavali o događajima na terenu To sklonište, ne znam koliko znate, čuvala su doslovno djeca, a među njima i moj Igor, tada 16-godišnjak. Prekrasan je bio… Dobro dijete, pristojno, u školi sve petice. Međutim, odrastao je preko noći i postao muškarac, ali i maloljetni branitelj. Bio je, dakako, ponosan na oca koji nas je, unatoč ranjavanju, obilazio. Tog 2. listopada, muž je otišao iz skloništa, na ratište. I više se nikada nije vratio…  Mislili su da je napad prošao, da je sve gotovo. No, jedan je tenk ostao u dvorištu, rafal ga je sasjekao preko pluća… Petar nije poginuo na mjestu, doktor Njavro ga je pokušao reanimirati”, kazala je Irena Kačić, supruga vukovarskog heroja i dodala.

“Odvezen je u bolnicu i pokušan operirati, ali nije imalo smisla. Kada sam sa sinom došla do bolnice, rekli su da ne ulazimo jer je sve puno mrtvih koje stavljaju u vreće. Mom mužu su, pak, već pripremili drveni kovčeg – vrlo detaljno se prisjetila mučnih detalja vukovarska supruga i majka, Irena Kačić, koja je nešto kasnije na najgori mogući način izgubila i sina.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. scrshot Dnevno.hr

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Vezani naslovi

Snježana Vučković

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 134 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com