Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

"Zašto nisu potpisivali za pomilovanje naših suboraca Hrastova, Norca, Merčepa, Bungura i ostalih?"
Reakcija branitelja na zahtjev za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača
 
Hrvatski branitelji većinom su loše reagirali na zahtjev za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

Hrvatski branitelji većinom su loše reagirali na zahtjev za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača koji je potpisala nekolicina hrvatskih generala.

 

Upravo pod njihovim pritiskom, generali Krešimir Ćosić i Marinko Krešić povukli su svoje potpise, pri čemi je Krešić u priopćenju kao jedan od razloga odustajanja od potpisa naveo upravo “podjelu među braniteljima”.

...

 

Jedni od onih koji se s ovim angažmanom generala oko pomilovanja nikako ne mire su hrvatski branitelji s Banovine. Točnije, Inicijativa branitelja Petrinje na čelu s predsjednikom Ivom Vranićem:

 

Vranić: “Ne brinu ih branitelji koji trunu u zatvorima”

“U šoku smo. Ja sam osobno svoj dom branio kao pripadnik ZNG ATJ Sunja i to kao zapovjednik izvidnika diverzanata Sunja. Prošao sam sva ratišta Pounja Banovine. Nikakav čin nemam, niti sam za njega otišao kao dragovoljac u Domovinski rat. Mislim da kao takav imam pravo pitati potpisnike za pomilovanje, zašto nisu potpisivali za pomilovanje naših suboraca Hrastova, Norca, Merčepa, Bungura i ostalih? Gdje su bili kada su ovi nabrojani trunuli u zatvorima? Darija Kordića koji je 17 godina ‘gulio’ u tuđem svijetu da ni ne spominjem. Ne pitaju se kako će Hrastov platiti odštetu i to nakon odležane kazne? Sve su to ljudi koji su dali sve od sebe da obrane Hrvatsku, a nitko nije ni okom trepnuo”, kaže Vranić, hrvatski branitelj koji je nakon potresa sa svojom braniteljskom Inicijativom među prvima pomogao unesrećenima, a radi to još i danas.

Podsjetio je i na slab interes generala nakon potresa:

“Pitam te generale, jesu li ikada nakon potresa posjetili Banovinu koja je slobodu platila krvlju 589 branitelja i civila? Pojedini od tih dušebrižnika leže na novcu i niti jednom od njih nije palo na pamet obnoviti barem jednu kuću o svom trošku.”

 

Nisu dobrodošli na obljetnice

Branitelj s Banovine kaže kako ni on niti njegovi suborci generale-potpisnike više ne mogu nazivati gospodom.

“Dok s vama razgovaram, sjedim u svojoj garaži jer mi je dom razrušen. U mojim očima za generale koji su potpisali pomilovanje više nema nimalo poštovanja, a vjerujem da je tako s većinom dragovoljaca Domovinskog rata. Svaka čast onima koji su na ratištu zaslužili generalski čin, ali ima ih koji jedan dan nisu proveli na bojišnici, ali su zato dobro naplatili domoljublje”, kaže Vranić i završava porukom generalima moji su potpisali zahtjev za pomilovanjem:

“Želim da znaju kako više nisu dobrodošli na obljetnicama i komemoracijama iz Domovinskog rata. Nisu toga dostojni,” poručeno je Miljavcu, Rojsu, Čermaku, Gotovini i Domazet Loši.

 
 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. Robert Fajt / CROPIX/ilustracija

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Vezani naslovi

Snježana Vučković

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 504 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com