Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Budite jedan tim (...) ističite pozitivne vrijednosti i vrline koje krase hrvatskog vojnika i čovjeka"

 
HRVCON
 

 

Novosti iz Domovine

 

U vojarni „Predrag Matanović“ u Petrinji u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. održan je svečani ispraćaj 6. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti (eFP – Enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj.

 

Ispraćaju su nazočili zamjenik Načelnika Glavnog stožera OS RH general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić, zapovjednik Gardijsko oklopno–mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Dražen Ressler, te drugi visoki vojni predstavnici.

...

General Jurković: Republika Hrvatska je siguran i pouzdan saveznik i partner

Zamjenik Načelnika Glavnog stožera OS RH general-bojnik Siniša Jurković zahvalio je pripadnicima 6. HRVCON-a na odlučnosti i profesionalnosti istaknuvši kako je sudjelovanje Hrvatske vojske u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj vrlo važan segment i dio misije kojim se ispunjavaju zadaće i koji pokazuje da je Republika Hrvatska siguran i pouzdan saveznik i partner. „Odlazite u međunarodno okruženje, gdje ćete izvršavajući zadaće svojim prisustvom štititi demokratske vrijednosti suvremenog svijeta“, istaknuo je general te svim pripadnicima poželio sretan put i uspješno izvršavanje svih zadaća uz dostojno predstavljanje Republike Hrvatske te vojnički, profesionalni i ljudski odnos u izvršavanju zadaća.

 

HRVCON

 

General Šerić: Potpora i razumijevanje obitelji preduvjeti su uspješnog i profesionalnog obavljanja zadaća

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić rekao je pripadnicima 6. HRVCON-a kako će im sudjelovanje u međunarodnim aktivnostima dati dodatnu dimenziju u stjecanju novih znanja i iskustava. Posebno je zahvalio obiteljima pripadnika koji se upućuju u Poljsku istaknuvši: „Potpora i razumijevanje obitelji preduvjeti su uspješnog i profesionalnog obavljanja zadaća“. Na kraju je zahvalio na predanom trudu i radu tijekom vrlo zahtjevne preduputne obuke naglasivši kako je prema izvješćima ocjenjivačkog tima ovo jedan od do sada najbolje ocijenjenih kontingenta.

Zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Dražen Ressler čestitao je pripadnicima 6. HRVCON-a na profesionalnom ponašanju tijekom protekla dva tjedna karantene te na uspješno provedenoj obuci i pripremama koje su, kako je rekao, bile izazovne i zahtjevne. Od pripadnika kontingenta tijekom boravka u Poljskoj, brigadir Ressler rekao je da očekuje visoku razinu reda, rada i stege te odgovornost svakog pojedinca u provedbi zadaća. „Provedite sve dodijeljene zadaće poštujući mjere sigurnosti, čuvajte jedni druge, budite jedan tim, poštujte zakone i običaje zemlje domaćina i ponosno ističite pozitivne vrijednosti i vrline koje krase hrvatskog vojnika i čovjeka“.

 

Šesti hrvatski kontingent broji ukupno 80 pripadnika Oružanih snaga

Zapovjednik 6. HRVCON-a satnik Antonio Burazer istaknuo je kako su svi pripadnici kontingenta postigli visoku razinu obučenosti te da su stvorili dobar tim koji je osposobljen za sve zadaće i izazove koje ih očekuju u području aktivnosti. „Pozivam vas da i dalje u duhu zajedništva, međusobnog uvažavanja, povjerenja i profesionalizma nastavimo s daljnjom izgradnjom ugleda hrvatskog vojnika u međunarodnom okruženju“, rekao je satnik Burazer.

 

HRVCON

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 296 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com