Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Vi ste elita Hrvatske vojske!"

 
Počasna bojna
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u petak je, na obilježavanju 28. obljetnice ustrojavanja Počasno-zaštitne bojne, dodijelio odlikovanja, pohvale i nagrade pripadnicima Počasno-zaštitne bojne.

 

Čestitajući pripadnicima Počasno-zaštitne bojne njihov dan, poručio je da svoje crvene beretke nose ponosno i odgovorno. 

...

"Želim da se kao vojnici i vojnikinje usavršavate, radite na sebi, da idete u zadaće u svom opasnom i jedinstvenom poslu, ali isto tako, da vaša zadaća prije svega bude hrvatska sigurnost, hrvatska cjelovitost, hrvatski mir i stabilnost, hrvatske granice. To je uvijek i prije svega bila vaša zadaća i tako  će ostati“, naglasio je Milanović. 

Za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske te za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju Redom bana Jelačića odlikovan je umirovljeni brigadir Elvis Burčul, koji je odlikovan i Spomenicom domovinske zahvalnosti za 30 godina časne i uzorne službe.

Spomenicom domovinske zahvalnosti za 30 godina časne i uzorne službe odlikovani su i pripadnici Počasno-zaštitne bojne Ivan Petrović, Damir Čempuh, Joso Kardum, Željko Luketić, Tihomir Anđal, Ivan Čretni, Zoran Jozić, Cvetko Kolak i Željko Vučković.

Pohvaljeni i nagrađeni su pripadnici Počasno-zaštitne bojne Mišo Jurišić,  Anel Begić, pater Zdravko Barić, Marko Barić, Rene Gadža, Zlatko Alić, Saša Vukmanović, Dominik Jakić, Goran Šebalj i David Zubčić.

U ime odlikovanih, pohvaljenih i nagrađenih pripadnika Počasno-zaštitne bojne zahvalio je umirovljeni brigadir Elvis Burčul.

Na svečanosti izvedena je vojno akrobatska vježbe Počasne satnije Počasno-zaštitne bojne te su uručene beretke sa znakovljem postrojbe pripadnicima koji su joj pristupili tijekom 2021. godine.

 

 

Ministar obrane čestitao 28. obljetnicu Počasno-zaštitne bojne

Ministar obrane Mario Banožić pripadnicima Počasno-zaštitne bojne uputio je u petak 25. veljače 2022. godine čestitku povodom 28. obljetnice osnutka:

 

“Poštovane pripadnice i pripadnici Počasno-zaštitne bojne,
Čestitam vam 28. obljetnicu!

Vi ste elita Hrvatske vojske!

Spreman, uvježban i opremljen hrvatski vojnik jamac je stabilnosti i sigurnosti.

Danas se prisjećamo i svih hrvatskih branitelja koji su se borili pod znakovljem Hrvatskog gardijskog zbora, čiji ste sljednik.

U ovim teškim vremenima kada je narušena globalna sigurnost, podsjetili smo se kako mir nema cijenu i kako nam zaštita sigurnosti treba biti najvažnija.

Zajednički cilj svih nas mora biti snažna, spremna, moderna i profesionalna Hrvatska vojska”.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina/MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 193 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com