Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Hrvatski vojnici u Poljskoj još su jednom pokazali visoku razinu profesionalizma, predanosti i angažmana u realizaciji svih zadaća i aktivnosti koje su se pred njih postavile

 
Čestitke najuspješnijim hrvatskim vojnicima u NATO aktivnosti u Poljskoj
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Na vojnom poligonu „Bemowo Piskie“ u Republici Poljskoj u četvrtak 20. siječnja 2022. održana je svečana dodjela priznanja najuspješnijim pripadnicima Borbene grupe NATO snaga ojačane prednje prisutnosti među kojima je bilo šest pripadnika 8. hrvatskog kontingenta.

 

Najuspješnije pripadnike 3. bojna 161. pješačke pukovnije Nacionalne garde Washington upisuje u knjigu zaslužnih pojedinaca koji se svojim sposobnostima ističu u obnašanju vojne službe.

...

Ministar Banožić istaknuo je kako su hrvatski vojnici u Poljskoj još jednom pokazali visoku razinu profesionalizma, predanosti i angažmana u realizaciji svih zadaća i aktivnosti koje su se pred njih postavile.

„Od srca čestitam na ovom velikom priznanju pripadnicima Hrvatske vojske koji su još jednom pokazali kako su uzoran i ustrajan rad i ponašanje, najbolji promicatelji naših vrijednosti, ali i najbolji način za zaštitu državnih interesa“, poručio je ministar obrane i zaželio im sretan povratak u domovinu.

„Ovo je prigoda za zahvaliti se vašim obiteljima i prijateljima, svima onima koji su vas podržavali i koji će vas nastaviti podržavati na vašem vojničkom putu“, zaključuje Banožić.

Hrvatska vojska od listopada 2017. pridonosi borbenoj skupini pod zapovjedništvom SAD-a s bitnicom samohodnih višecijevnih lansera raketa. Trenutačno je Hrvatska vojska prisutna s 80 pripadnika, a od 2017. do danas ukupno je u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti sudjelovalo 635 pripadnika Hrvatske vojske. Hrvatska vojska i dalje će pružati potporu saveznicima na ovom području, a od 2023. godine s bitnicom PzH 2000.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 190 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com