Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Vaš odaziv pokazuje duboko osjećanje za Domovinski rat, hrvatske branitelje, ali i za današnju Hrvatsku vojsku i sigurnost naše domovine"

Više od 90 posto pričuvnika iz Slavonije odazvalo se pozivu za vježbu

 
Gašinci, vježba, pričuvnici
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ministar Banožić zahvalio je na odazivu pričuvnicima s područja Slavonije odakle se na redovno uvježbavanje razvrstane pričuve odazvalo više od 90 posto pozvanih pričuvnika.

 

Pripadnike pričuvnog sastava Hrvatske vojske koji se nalaze na uvježbavanju na vojnom poligonu “Gašinci” posjetio je u ponedjeljak 14. studenoga 2022. godine ministar obrane Mario Banožić.

...

Ministar Banožić izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom pričuvnika s područja Slavonije odakle se na redovno, plansko godišnje uvježbavanje razvrstane pričuve odazvalo više od 90 posto pozvanih pričuvnika.

 

 

“Zahvaljujem vam na motiviranosti za dolazak na uvježbavanje. Vaš odaziv pokazuje duboko osjećanje za Domovinski rat, hrvatske branitelje, ali i za današnju Hrvatsku vojsku i sigurnost naše domovine. Zadovoljstvo mi je što sam vas posjetio u Gašincima gdje nadopunjujete znanja koja ste stekli u Hrvatskoj vojsci. Znamo da kvalitetna priprema podiže sposobnosti, a vježba i suradnja među kolegama izgrađuje zajedništvo i osnažuje naše redove”, poručio je ministar istaknuvši da je pričuvni sastav značajan dio Hrvatske vojske koja je jamac sigurnosti i stabilnosti Republike Hrvatske.

Ministar je poručio kako je zadaća svakoga od nas, na našim radnim mjestima i dužnostima, prilagođavati se izmijenjenim geostrateškim okolnostima, a svojim svakodnevnim radom, ali i obnovom vojnih znanja i sposobnosti pridonositi vjerodostojnosti naše države.

“Vjerujem kako ćete razmijeniti svoja iskustva i znanja s kolegama i kako će vrijeme provedeno ovdje pridonijeti zajedničkim ciljevima i interesima! Aktivnosti koje imate u Gašincima vaši su napori darovani domovini”, rekao je Banožić.

Na obuci koja se provodi u cilju podizanja sposobnosti, nalaze se pripadnici razvrstane pričuve iz sastava 1. Pješačke satnije 1. Pješačke bojne 2. Pješačke pukovnije. Obuka uključuje osposobljavanje za provedbu definiranih zadaća i procedura, a tijekom posjeta ministra obrane, pripadnici pričuvnog sastava uvježbavali su gađanje protuoklopnim bacačem RPG-22 na vježbalištu za protuoklopnu borbu.

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 201 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com