Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

U vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama organiziran je svečani doček

 
KFOR
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Pripadnici zračne sastavnice 34. hrvatskog kontingenta B-rotacije vratili su se u Republiku Hrvatsku u srijedu, 19. svibnja 2021. iz NATO operacije potpore miru KFOR u Republici Kosovo.

 

Pripadnici 395. eskadrile transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), nakon uspješno odrađene još jedne rotacije u operaciji potpore miru na Kosovu vratili su se u matičnu postrojbu. Sastavnicu ove rotacije sačinjava 13 pripadnika 395. eskadrile transportnih helikoptera HRZ-a s dva helikoptera MI-8 MTV1.

...

U vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama organiziran je svečani doček pripadnika zračne sastavnice B-rotacije 34. HRVCON-a kojemu je nazočio zapovjednik 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Krešimir Ražov.

Tom prigodom, pukovnik Ražov je istaknuo kako se i u ovoj operaciji još jednom pokazalo da su pripadnici HRZ-a, odnosno 395. eskadrile transportnih helikoptera, opravdali svoja usavršavanja kroz procese obuke, na što je kao zapovjednik iznimno ponosan.

Također, rekao je kako su sudjelujući u međunarodnoj helikopterskoj vježbi „Stabilnost 21/1“ u sklopu misije pripadnici zračne sastavnice B-rotacije 34. HRVCON-a pokazali iznimnu sposobnost i uvježbanost u složenim uvjetima rada. “Upravo ovakve vježbe su pozitivan pokazatelj obučenosti i spremnosti pripadnika HRZ i na najbolji mogući način predstavljaju sposobnost i stručnost letačkog i zrakoplovno-tehničkog osoblja, a isto tako predstavljaju Republiku Hrvatsku i njezine Oružane snage“, zaključio je pukovnik Krešimir Ražov.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 133 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com