Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Ono što je prošla naša nacija nije prošla niti jedna u Europi u posljednjih 30 godina"

 
GOMBR HKOV
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović danas je u Vinkovcima sudjelovao na obilježavanju 15. obljetnice ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

 

Pozdravio je pripadnike Gardijske oklopno-mehanizirane brigade te komentirao situaciju u Ukrajini.

...

- Rat bijesni u Ukrajini, jedna velika zemlja napala je drugu manju zemlju. I kako to često biva u povijesti, slabo se uči, a cijenu plaćaju oni najslabiji i najsiromašniji. Kada je Hrvatska prolazila kroz svoju kalvariju i užas podrške iz svijeta nije bilo osim međunarodnog priznanja koje je došlo kasno. Oružja još manje. Sve što su vaši prethodnici ostvarili, ostvarili su potpuno sami, bez ičije pomoći uz opstrukcije - kazao je.

- Godinama smo dokazivali i vjerovali da je naš put bio težak, s greškama, krvav, ali prije svega pošten, pravedan i s ciljem koji podržava ogromna većina hrvatskog naroda. Vojništvo i vojnički poziv je nešto drugo, nije kao svaka profesija. Domovina, republika Hrvatska je iznad svega toga. Tu smo da je, u slučaju da bude potrebe, zajednički branimo. Ono što je prošla naša nacija nije prošla niti jedna u Europi u posljednjih 30 godina. Na tome stojite i gledajte naprijed, i u nebo, i pred sebe, svjesni da to obvezuje i svjesni da to moramo čuvati i odgovaramo svojom čašću za ono što su ljudi prije nas ostavili, a mnogi, kao i stotine vaših suboraca, danas nisu među nama. Živjeli do sljedeće obljetnice i domovini vjerni! - rekao je.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: 24sata

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 196 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com