Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Na prvenstvu je sudjelovalo ukupno 138 natjecatelja iz 17 postrojbi

 
Održano 25. prvenstvo Oružanih snaga RH u streljaštvu
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

Na strelištu “Vrapčanski potok” u Zagrebu, u srijedu, 9. lipnja i u četvrtak, 10. lipnja 2021. godine održano je 25. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu.

 

Na prvenstvu je sudjelovalo ukupno 138 natjecatelja iz 17 postrojbi.

...

Natjecalo se u tri kategorije i to u kategoriji puška muški velikog kalibra na udaljenosti 200 metara VHS D2, zatim pištolj u konkurenciji žena kalibra 9mm na udaljenosti 25 metara, te pištolj u konkurenciji muškaraca, također na udaljenosti 25 metara i to veliki kalibar.

Na natjecanju u kategoriji puške bilo je 15 ekipa, ukupno 45 natjecatelja. U kategoriji pištolj za vojnike bilo je 17 ekipa sastavljenih od 51 natjecatelja te u kategoriji pištolj za vojnikinje 14 ekipa, ukupno 42 natjecateljice.

Za ukupnu pobjedu konkuriralo je 13 ekipa, a konkurirale su ekipe koje su u svim kategorijama imale svoje predstavnike.

Pobjednici ovogodišnjeg prvenstva su pripadnici Zapovjedništva za potporu. Drugo mjesto pripalo je postrojbi Počasno zaštitne bojne, a treće mjesto Pukovniji vojne policije.

Najbolja natjecateljica na ovom natjecanju je stožerna narednica Marijana Špirelja iz Zapovjedništva za potporu koja je pobjedu odnijela s istim brojem pogođenih krugova kao i pripadnica Počasno – zaštitne bojne poručnica Rea Tomina Skender, ali u tom slučaju gledao se drugi dan natjecanja gdje je bolji rezultat ostvarila stožerna narednica Špirelja.

 

 

Najbolji natjecatelj na ovom prvenstvu u kategoriji pištolj za muškarce je pripadnik Hrvatske ratne mornarice pozornik Darko Vladić koji je i na prošlom prvenstvu briljirao te postavio rekord koji će biti vrlo teško nadmašiti.

Najbolji natjecatelj u kategoriji gađanje puškom je pripadnik Zapovjedništva za obuku i doktrinu narednik Perica Obrovac, također strijelac koji je višegodišnji osvajač vojnih prvenstava.

Ceremoniju dodjele medalja najboljim strijelcima vodio je satnik Željko Posavec, zapovjednik strelišta Vrapčanski potok, a medalje je najboljim natjecateljima dodijelio zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul koji se i obratio prisutnima te u ime načelnika glavnog stožera OS RH admirala Roberta Hranja zahvalio i čestitao svim sudionicima na njihovim nastupima.

General Fuzul zahvalio je i Zagrebačkom streljačkom savezu za pomoć u pripremi i realizaciji ovog natjecanja, ali i pohvalio zapovjednika automatiziranog strelišta satnika Željka Posavca te njegove djelatnike na izuzetnom angažmanu oko pripreme strelišta za potrebe samog natjecanja kao i provedbu samog natjecanja.

“Koliko je važna vrhunska tjelesna spremnost pripadnika Hrvatske vojske uvidjeli smo u ovo vrijeme prepuno izazova na koje vojnik uvijek mora biti spreman odgovoriti, a upravo mu sport pomaže u održavanju vještina. Čestitam svima na postignutim rezultatima i na dobroj sportskoj borbi”, rekao je general Fuzul.

Satnik Željko Posavec je naglasio kako je broj sudionika na ovom prvenstvu najveći do sada. “Sa svakim prvenstvom raste broj natjecatelja i to je ono što nas treba veseliti”, poručio je satnik Posavec.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 537 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com