Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Požar kod Čavoglava, koji je buknuo u subotu poslijepodne, ugašen je sinoć

 
Vastrogasci
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Vatrogaskinja iz DVD-a Perković ozlijeđena je dok je u subotu gasila požar u mjestu Sitno Donje, izvijestila je u nedjelju Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ), navodeći i kako je sinoć ugašen požar kod Čavoglava.

Požarom na području Sitno Donje, zaseok Ilići uz željezničku prugu, zahvaćeno je oko 0,3 hektara trave i niskog raslinja. Za njegova gašenja ozlijeđena je jedna vatrogaskinja iz DVD-a Perković, izvijestila je HVZ, ne navodeći težinu ozlijede.

...

Požar kod Čavoglava, koji je buknuo u subotu poslijepodne, ugašen je sinoć, zahvatio je oko 15 hektara trave i niskog raslinja te niske hrastove šume.

Gasilo ga je 29 vatrogasca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i DVD-ova Ružić, Drniš, Unešić i Muć  te dva protupožarna zrakoplova Canadair.

 

Dva Canadaira angažirana na požarištu u Čavoglavama

Dva aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u subotu, 04. rujna 2021. na požarištu u Čavoglavama u Šibensko-kninskoj županiji.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 04. rujna 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 92 požara i to: 34 u Šibenskoj-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 21 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jedan u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 60 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je 14 puta i ostvario 14 letova sa BZS „ORBITER 3“ u trajanju 31.27 sati u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina/MORH

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 411 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com