Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Natjecat će se 73 pripadnika Hrvatske vojske, MUP-a i savezničkih i partnerskih država

 
Prvi za Hrvatsku
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju u utorak, 15. lipnja 2021. započelo je natjecanje „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2021“.

 

Natjecat će se 73 pripadnika Hrvatske vojske, MUP-a i savezničkih i partnerskih država, među kojima je i pet natjecateljica.

...

Natjecanje je otvorio zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu (ZOD) brigadni general Željko Ljubas, koji je ujedno i zapovjednik ovogodišnjeg natjecanja, pozvavši sve sudionike da među sebi ravnima u časnom nadmetanju dokažu svoju spremnost i sposobnost.

Ovo je deveto po redu natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH, a od 2014. godine Hrvatima su se priključili i pripadnici savezničkih i partnerskih oružanih snaga, te se odvija pod nazivom „Best Soldier Competition“. Ove godine uz pripadnike postrojbi HV-a i MUP-a natjecat će se vojnici iz osam zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Kosova, Sjedinjenih Američkih Država, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Ujedinjenog Kraljevstva.

Natjecanje na stazi dugoj 30 kilometara odvija se pod motom „30 kilometara za 30 godine Hrvatske vojske“. Duž staze postavljeno je deset radnih točaka s vojničkim preprekama koje svaki sudionik mora uspješno savladati, a samo će jedan ponijeti titulu najspremnijeg.

Voditelj natjecanja je časnički namjesnik Zdenko Karasek iz Središta za obuku pješaštva i oklopništva/ZOD i dočasničkog lanca potpore.

Nakon kvalifikacijskih gađanja iz jurišne puške VHS-D2 i samokresa HS 9 koje je održano u četvrtak, 17. lipnja, natjecatelji su dobili startne brojeve, a finalno natjecanje održat će se u petak, 18. lipnja 2021. godine

Službeni program počinje u 11.00 sati.

Zadnje ovakvo natjecanje održano je 2019. godine u Udbini, kada je titulu najboljeg ponio pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga skupnik Nikola Knežević. Prošlogodišnje natjecanje koje je trebalo završiti u Okučanima, na 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Bljesak“, bilo je otkazano zbog izbijanja pandemije.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 150 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com