Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Najdublje poštovanje svim braniteljima Sunje za sve što se učinili braneći Sunju i oslobađajući našu domovinu Hrvatsku"

 
Brđani 1991
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U Sunji je obilježena 30. obljetnica akcije Brđani i sudjelovanja "Gromova" u obrani tog mjesta u Domovinskom ratu.

 

Počast je odana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim "Gromovima" u mjestu Brđani Cesta, te kod spomen-ploče poginulim pripadnicima postrojbe - na željezničkoj postaji u Sunji.

...

- Danas mi je najtužniji dan u mom životu. Prolazi 30 punih godina otkad ga nema. Ali htjela bi se zahvaliti suborcima koji to još uvijek nisu zaboravili i obnavljaju sjećanja na taj dan, rekla je Ivka Hrnčević, majka poginulog branitelja.

- Kaže naš narod da sjećanje na drage ljude traje dok su živi oni koji ih se sjećaju. To ste svi vi "Gromovi" čiji su to bili kolege. Ali ono što je najvažnije je da usadimo to sjećanje i mlađim generacijama koje slijede, naglasio je Darko Nekić, državni tajnik i izaslanik Vlade RH i Ministarstva hrvatskih branitelja.

- Obiteljima naših poginulih suboraca iskazujem svoje najdublje poštovanje i zahvalnost svim "Grmovima" bojovnicima banijske oluje, isto tako svim braniteljima Sunje za sve što se učinili braneći Sunju i oslobađajući našu domovinu Hrvatsku, rekao je general-pukovnik Drago Matanović, bivši zapovjednik 2. gardijske brigade HV-a "Gromovi".

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 310 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com