Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Hrvatska je sigurna

 
Rusija - Ukrajina
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ravnatelj Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) Daniel Markić ocijenio je u srijedu da zbog ratnog sukoba u Ukrajini na globalnom planu doživljavamo potpunu novu situaciju, ali za Hrvatsku i njene državljane nema izravne prijetnje.

 

"Sigurna je Hrvatska. Na globalnom planu doživljavamo potpuno novu situaciju, ne bih rekao da je novi 'hladni rat', možda čak potencijalno nešto gore. Izravno za Hrvatsku i za hrvatske državljane nema prijetnje", rekao je Markić u Dnevniku Hrvatske televizije (HTV).

...

Upitan hoće li se ta nesigurnost i situacija preliti i na područje Balkana, Markić smatra da potencijalno može.

Naglašava kako nam je već dugo poznato da svaka situacija koja bi mogla uključiti velike sile, posebice Rusiju, može imati reperkusije u našem susjedstvu.

"Pomno to pratimo. Trenutno, kao što vidimo, Srbija se nalazi na jednoj vrsti raskrižja i mora sama odlučiti koji će biti njen put u budućnosti. To vrijedi i za BiH, s tim da je u BiH situacija puno složenija. Imat ćemo svi tendenciju ovih dana, kada pričamo o BiH, isključivo pričati o ponašanju srpskog lidera ili ponašanje Srba općenito. Tri su naroda prisutna u BiH i za bilo koju vrstu dogovora i budućnost BiH, treba dogovor triju naroda", naglasio je Markić.

 

U porastu kibernetički napadi, i državno sponzorirani i kriminalnih skupina

Komentirao je i lanjsko izvješće SOA-e u kojem su se dosta spominjali kibernetički napadi, a napadnuta su i hrvatska ministarstva više od 10 puta u godinu dana. 

Upitan jesu li sada više nego obično pojačani kibernetički napadi, Markić ističe da je unazad nekoliko godina takva vrsta napada u porastu.

"Što državno sponzorirani kibernetički napadi, što od strane kriminalnih skupina. Hrvatska, ali i SOA, razvijaju strategiju zaštite. U zadnje tri godine smo postigli ogroman napredak, razvili smo sustav zaštite državnih institucija u koji se mogu uključiti tvrtke od strateškog značaja za Hrvatsku", rekao je ravnatelj hrvatske Sigurnosno obavještajna agencija Markić.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 159 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com