Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Biti pripadnikom Hrvatske vojske velika je čast, ali i obveza! Opredjeljenjem da se pridružite redovima pobjednika pokazali ste iskreno domoljublje."

 
najbolji ročnik
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U Središtu za temeljnu vojnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” u vojarni “123. brigade HV” u Požegi u srijedu 30. ožujka 2022. godine uručene su nagrade pobjednicima natjecanja za najboljeg ročnika 33. naraštaja Dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

 

Na natjecanju koje je održano 29. ožujka u požeškoj vojarni sudjelovalo je dvanaest ročnika i šest ročnica.

...

Prvo mjesto u kategoriji ročnika osvojio je Antonio Kurbalić pripadnik 1. satnije, 2. mjesto Borna Matić iz 3. satnije te treće mjesto Stipo Baković iz 2. satnije.

U kategoriji ročnica 1. mjesto osvojila je Stella Ristović iz 3. satnije, 2. mjesto Ivana Jasić iz 1. satnije te 3. mjesto Josipa Prnjak iz 3. satnije.

Prijelazni pehar za najuspješniju satniju i ovoga puta osvojila je treća satnija.

Desetnik Milan Adžić, instrutkor treće satnije objašnjava nam kako je ponosan što je treća satnija drugi put zaredom najuspješnija.

“Jako smo ponosni na naše ročnike što su zadržali pehar. Svi ročnici su ponosni na svoje kolege koji su u satniju donijeli medalje i jako me veseli vidjeti to zajedništvo”, zaključuje desetnik Adžić.

Časnički namjesnik Predrag Samaržija, prvi dočasnik Bojne za temeljnu vojnu obuku i nositelj natjecanja za najboljeg ročnika objašnjava kako u cjelokupnom procesu obučavanja ročnika i ročnica na dragovoljnom vojnom osposobljavanju postoji potreba za isticanjem i nagrađivanjem pojedinaca koji su postigli odlične ili najbolje rezultate u obuci.

“Kako bi se postigao što viši stupanj zajedništva unutar vojničkih timova, prijeko je potrebno poticati ročnike na natjecateljski duh i promociju obučnih timova i skupina, koje su u konačnici preslika rada obučavatelja u cijelosti”, zaključuje časnički namjesnik Samaržija.

Ministar obrane Mario Banožić ročnicima je čestitao na postignutim rezultatima:

“Poštovane ročnice i ročnici 33. naraštaja, sudionici natjecanja za najboljeg ročnika,

čestitam svima vama koji ste na ovom zahtjevnom natjecanju ostvarili zapažene rezultate.

Biti pripadnikom Hrvatske vojske velika je čast, ali i obveza! Opredjeljenjem da se pridružite redovima pobjednika pokazali ste iskreno domoljublje.

Ponosan sam na vas!

Vjerujem kako ćete i ubuduće, u vašim svakodnevnim dužnostima, pronaći one motive i snagu u savladavanju izazova koji se pred vas postave”.

Natjecanje se održava od 2013. godine. Podijeljeno je u tri faze.

Prva obuhvaća provjeru tjelesne spremnosti, odnosno broj sklekova, podizanja trupa i trčanje na 3200 metara. U drugoj fazi ročnici rješavaju pismeni ispit svih programskih područja u kojima su se osposobljavali.

U trećoj fazi provode se provjere na postavljenom poligonu od 15 radnih točaka na kojima moraju u što kraćem vremenu pokazati temeljne vojničke vještine.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 136 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com