Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Tijekom hodnje svijeća je zapaljena i na mjestu pogibije narednika Vinka Pinjuha, pripadnika Izvidničke satnije 5. gbr “Sokolovi”

 
Hodnja pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u utorak 15. ožujka 2022. proveli su hodnju dijelom Slavonskog ratišta iz Domovinskog rata, od mjesta Slakovaca do Đeletovaca.

 

Na spomen obilježju stradalim hrvatskim braniteljima i civilima sela Slakovaca, zapovjednik GOMBR-e brigadni general Mijo Validžić zapalio je svijeću, a molitvu odrješenja izmolio je vojni kapelan GOMBR-e fra Mato Vincetić.

...

Tijekom hodnje svijeća je zapaljena i na mjestu pogibije narednika Vinka Pinjuha, pripadnika Izvidničke satnije 5. gbr “Sokolovi”.

Narednik Vinko Pinjuh poginuo je 10. studenog 1995. u zadaći izviđanja, tada okupiranog područja sela Slakovci, Orolik i Đeletovci. Narednik Pinjuh zadnji je poginuli pripadnik 5. gbr “Sokolovi” koji je svoj život položio na oltar Domovine.

Za pripadnike GOMBR-e osim dostojanstvenog odavanja počasti ova hodnja bila je i provjera njihovih sposobnosti i tjelesne spremnosti.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 367 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com