Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 Poziv pilota traži puno rada, kontinuirano učenje i dosta odricanja

 
Kadeti
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, od 20. do 31. srpnja 2020. godine, Središte za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” organiziralo je ljetni Kamp 1 na kojem su sudjelovali kadeti 28. naraštaja koji se školuju za vojne pilote. Riječ je o kadetima koji su završili prvu godinu studija Aeronautika – vojni pilot Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

 

Tijekom dva tjedna kadeti su se upoznali s taktikom grane, organizacijom života i rada u eskadrilama te organizacijom i funkcioniranjem civilnog i vojnog aerodroma.

...

U sklopu ljetnog kampa su, s obzirom na specifičnosti pilotskog poziva i velike psihofizičke zahtjeve koji ih očekuju kad započnu s letačkom obukom, slušali predavanja i provodili vježbe iz antistres programa. Redovita aktivnost s kojom su započinjali svakodnevnu obuku bila je tjelovježba s obzirom da, kao piloti, u svakom trenutku moraju biti u dobroj psihofizičkoj formi.

Obuku su provodili instruktori iz Satnije za obuku i predavači i instruktori iz Pilotske škole Središta za obuku, a u dijelu obuke po određenim specijalnostima angažirani su i instruktori zračne luke Zadar.

Tijekom boravka u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” budući piloti su se družili sa svojim starijim kolegama koji se školuju za vojne pilote. Bila je to dobra prigoda za razmjenu iskustava te su se uvjerili kako poziv pilota traži puno rada, kontinuirano učenje i dosta odricanja. Također su se upoznali s radom u eskadrilama te na kojim su sve zadaćama angažirani piloti aviona i helikoptera koji rade u 93. krilu.

Zapovjednik Kampa 1 natporučnik Dalibor Brkić izrazio je zadovoljstvo provedenom obukom te je kadetima poželio mnogo uspjeha u daljnjem školovanju.

 

 

Autor: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 661 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com