Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 Zadovoljstvo zbog izvrsnih bilateralnih odnosa između dvije države i to na području logistike, vojnih vježbi i obuke

 
Ministar Banožić
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u ponedjeljak, 28. rujna 2020. godine u Ministarstvu obrane s veleposlanikom Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Nj.E. Robertom Richardom Klinkeom.

 

Ministar Banožić i njemački veleposlanik Klinke tom prigodom izrazili su zadovoljstvo zbog izvrsnih bilateralnih odnosa između dvije države i to na području logistike, vojnih vježbi i obuke.

...

S druge strane, suradnja dviju država u okviru NATO-a ogleda se i u višegodišnjem zajedničkom sudjelovanju u misiji Odlučna potpora u Afganistanu i zajedničkom sudjelovanju u okviru ojačane Prednje prisutnosti na teritoriju Litve.

Suradnja u okviru Europske unije također je razvijena, naročito u kontekstu činjenice da obje države predsjedaju Vijećem EU tijekom 2020. godine.

“Njemačka je najvažniji europski partner Republike Hrvatske na području obrane. U ovoj prigodi, još jednom zahvaljujem na podršci tijekom našeg predsjedavanja Vijećem Europske unije”, kazao je ministar obrane posebno izdvojivši izvrsnu suradnju u NATO-ovoj misiji u Afganistanu, suradnju unutar borbenih skupina EU i PESCO projekata.

“Nakon 18 godina doprinosa miru i stabilnosti u Afganistanu, Hrvatska je zaključila svoje sudjelovanje u misiji Resolute Support. Želio bih zahvaliti Njemačkoj na izvrsnoj suradnji u spomenutoj misiji, a nakon Afganistana, naš je plan značajno povećati doprinos KFOR-u”, rekao je ministar Banožić.

Veleposlanik Klinke istaknuo je kako su Hrvatska i Njemačka dvije prijateljske zemlje i strateški parneri u Europi. “S Hrvatskom želimo i dalje imati vojno-tehničku suradnju, suradnju na PESCO projektima, koji su prilika za sinergiju obrambenih industrija”, rekao je veleposlanik Klinke.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

  

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 564 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com