Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Obuka će se provoditi u vremenu od 18:00 do 23:00 sata, molimo građane za strpljenje i razumijevanje"

 
HRZ
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Pripadnici 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne u Lučkom, provodit će od ponedjeljka, 25. siječnja do petka, 29. siječnja 2021. godine obuku u noćnim uvjetima s opremom za noćno letenje (Night Vision Goggles – NVG).

 

Zbog specifičnosti NVG opreme koja omogućava posadama helikoptera pri minimalnom noćnom svjetlu uočavanje detalja neophodnih za sigurno letenje (žice dalekovoda, šuma, brežuljci, zgade, podloga za slijetanje) obuka će se provoditi na vrlo malim visinama, od razine tla do najviše 100 metara iznad tla.

...

Obuka će se provoditi u vremenu od 18:00 do 23:00 sata na nenaseljenim i neosvijetljenim područjima (npr. iznad šuma ili rijeka) u zapadnom dijelu grada Zagreba te na području Zagrebačke županije, Karlovačke županije, Krapinsko-zagorske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dinamika obuke ovisit će o meteorološkim uvjetima.

Tijekom provedbe obuke očekuje se pojačana buka koja je uobičajena tijekom letova helikoptera.

Riječ je o izuzetno važnoj sposobnosti koju je potrebno redovno uvježbavati, zahvaljujući kojoj pripadnici HRZ-a i noću uspješno provode helikopterske letove uključujući akcije traganja i spašavanja, a zahvaljujući ovoj opremi tijekom medicinskih noćnih letova moguća su slijetanja i na nepripremljenim terenima i heliodromima koji nemaju svu potrebnu infrastrukturu.

Uz razumijevanje pojačane osjetljivosti građana na buku uslijed nedavnih potresa, podsjećamo na korisnost koju svi zajedno imamo od helikopterskih sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te molimo građane za strpljenje i razumijevanje tijekom provedbe ove obuke.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 484 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com